نوزاد و مادر را پس از مراسم استحمام به خانه می آورند . دوستان و همسایگان را دعوت می کنند. بساط شیرینی ، فندق ، گردو ، و دیگر میوه های تروتازه فصل را می گسترانند . قابله محلی (ماما) حاضر می شود و گهواره کودک را مرتب و آماده می کند وسه بار نوزاد را از زیر دسته به بیرون گهواره می برد و از روی دسته گهواره داخل می کند و بعد برای اولین بار ،نوزاد را در گهواره می پیچد مهمانان حاضر در اتاق میوه وشیرینی می خورند . هرکس به اندازه استطاعت مالی خود ، مبلغی پول به ماما هدیه می دهد ،سپس روپوش پارچه ای گهواره را پهن می کنند و روی آن نخود و کشمش و فندق میریزند . از بین حاضران در این جشن ، یکی از افراد را که خوش سیما و خنده رو است جلوی گهواره می آورند تا نوزاد گشاده رو و خندان شود . دیگری گردویی را روی بازوی گهواره می شکند تا بچه با صداهای سنگین عادت کند . از طرف مادر کودک ، پول ، شیرینی ، آجیل ، حنا ، صابون وقند و... به قابله (ماما ) می دهند قابله هر چند روز یک بار ( تاچلگی= 40روز ) به زائو سر می زند. پس از 40 روز معمولاً نوزاد ومادر را به حمام برده و مراسم مخصوص را درباره استحمام انجام می دهند . در گیلان برای کودک جشن های مختلفی گرفته می شود . زمانیکه لثه نوزاد تاول بزند ونیش دندان از آن بیرون آید ، برایش جشن دندان فروشان می گیرند که به آن جشن دندانی نیز می گویند . گندم – باقالی – عدس و لوبیا را خیس نموده و درون تابه هایی جداگانه ، هرکدام را بو داده می کنند و مقداری نمک می زنند سپس نقل و کشمش را نیز به آن اضافه کرده و مخلوط می نمایند . اهل فامیل و همسایگان را نیز در این جشن دندانی دعوت می کنند تمام خوراکی های جشن ، میوه و شیرینی و آجیل و آیینه ، قرآن ،اشیاء مختلف مثل قیچی ، قلم ،شانه ،و... را روی سفره و اطراف کودک قرار می دهند ، کودک به اولین اشیاعی که دست بزند و بردارد ، معتقدند که همان شغل آینده کودک خواهد بود.