میگو را این‌گونه مصرف کنید

شروع موضوع توسط Nazanin ‏3/9/15 در انجمن خواص مواد غذایی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    اغلب افراد با این تصور که میزان کلسترول میگو نسبت به سایر گوشت‌ها بالاتر است، کمتر آن را مصرف می‌کنند درحالی که این مقدار کلسترول آن‌قدر نگران‌کننده نیست که بخواهیم میگو را از برنامه غذایی‌مان حذف یا مقدار مصرف آن را کاهش دهیم.


    123a326e8547bf3103041ed47a4ba212.jpg

    قبل از خوردن میگو این موارد را حتماً رعایت کنید
    خوردن میگو به لحاظ وجود اسیدهای چرب برای سلامت بدن بسیار مفید است اما در خوردن آن باید نکات بسیار مهمی را مورد توجه قرار داد تا دچار احیاناً بیماری‌های خطرناک نشد.
    با بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان در ایالات‌متحده بیش از 60 درصد میگوهای بسته‌بندی‌شده و وارداتی از آسیای جنوب شرقی دارای طیف وسیعی از عوامل بیماری‌زا مانند باکتری E.Coli و MRSA مقاوم به درمان در برابر آنتی‌بیوتیک، سالمونلا و سایر بیماری‌های مرگبار بوده‌اند.

    گفتنی است؛ کارشناسان اعتقاد دارند آلودگی آب‌های اقیانوسی به‌ویژه سبب آلودگی شدید میگوهای وحشی و پرورشی در دنیا و بیماری‌زا شدن آن‌ها شده است.

    کارشناسان توصیه می‌کنند، افراد در صورت تمایل برای مصرف میگو حتماً نوع رگ زده آن را مصرف کنند که مدفوع میگو در آن جمع‌آوری شده است، زیرا اکثر عوامل بیماری‌زا در این قسمت از بدن میگو جمع می‌شود.

    کارشناسان با بررسی مدفوع میگوها مواردی مانند مواد شیمیایی و سمی را در آن‌ها شناسایی کرده‌اند. کارشناسان، آب‌های اقیانوس هند و اقیانوس آرام را بسیار آلوده به لحاظ وجود مواد شیمیایی و اثرگذاری بر گونه‌های آبزی‌شناسی کرده‌اند.



    سالم‌ترین شیوه طبخ میگو
    میگو سرشار از پروتئین است و به دلیل اینکه درصد جذب پروتئین آن بالاست، مصرفش در کودکان و نوجوانان به دلیل آنکه در سنین رشد هستند، توصیه می‌شود. این ماده غذایی حاوی انواع مواد معدنی مانند سلنیم، فسفر، کلسیم، آهن و ویتامین D و B12 است. چربی موجود در آن نیز غیراشباع و جزء اسیدهای چرب ضروری است که بدن قادر به تأمین آن نیست و باید از طریق غذای روزانه، آن را دریافت کند. اگرچه این اسیدهای چرب در مواد غذایی دیگر نیز یافت می‌شوند اما غذاهای دریایی مانند میگو سرشار از آن‌هاست. غذاهای دریایی منبع انحصاری ید نیز هستند و در عملکرد صحیح تیروئید، مغز و در کل فعالیت فیزیکی بدن تأثیر مهمی دارند.

    میگوی سالم باید فاقد هر نوع بوی تند، تغییر رنگ، لکه یا نقطه سیاه روی پوسته یا گوشت باشد و پوسته آن باید محکم به گوشت چسبیده و فاقد حالت لزجی و لیزی باشد


    در ایران فرهنگ مصرف میگو با فرهنگ مصرف جهانی آن فاصله بسیاری دارد، بر همین اساس تبلیغ و ترویج مصرف داخلی میگو به وسیله سازمان شیلات بسیار موثر است.
    با توجه به اینکه چربی‌های موجود در خوراکی‌هایی مانند میگو نسبت به حرارت حساس‌ترند بهترین روش پخت آن‌ها بخارپز و کباب کردن است. اگر تمایل به سرخ‌کردن میگو دارید باید آن را در مقدار روغن کمی سرخ کنید و توجه داشته باشید که سرخ‌کردن طولانی‌مدت باعث تغییر ماهیت اسیدهای چرب غیراشباع آن و در نهایت از بین رفتن مواد مغذی‌اش خواهد شد.البته فراموش نکنید که میگوی سالم باید فاقد هر نوع بوی تند، تغییر رنگ، لکه یا نقطه سیاه روی پوسته یا گوشت باشد و پوسته آن باید محکم به گوشت چسبیده و فاقد حالت لزجی و لیزی باشد.



    f3704ac29b7f0f0c220be80bf0d55cf6.jpg


    کلسترول خون‌تان بالاست؟
    میگو بین غذاهای دریایی،‌ کلسترول بالاتری دارد. از نظر دانش تغذیه، روزی 2 گرم کلسترول در بدن هر فرد بالغ و سالم ساخته می‌شود که این کلسترول می‌تواند از کربوهیدرات‌ها، مواد نشاسته‌ای یا حتی مواد پروتئینی ساخته شود. مهم‌ترین دلیل ساخته شدن کلسترول در بدن، افزایش کل کالری دریافتی است بنابراین می‌توان گفت میزان کلسترولی که بدن می‌سازد، نسبت به میزان کلسترولی که با خوردن یک وعده غذایی حاوی میگو به بدن می‌رسد، بسیار بیشتر است. افراد مبتلا به کلسترول خون بالا باید تا حد امکان، مصرف خوراکی‌های حاوی کلسترول مانند میگو را در برنامه غذایی روزانه‌شان محدود کنند درحالی‌که اگر میزان کلسترول خون فردی بیش از حد بالا نباشد و به دلیل داشتن اضافه‌وزن یا حتی کلسترول بالا، میزان کالری دریافتی‌اش را کمتر از کالری مصرفی‌اش کند، می‌تواند حتی روزانه تا حدود 40 گرم میگو (یعنی برابر با 1 تا 2 واحد از گروه گوشت‌ها) هم مصرف کند. در واقع اغلب افراد با این تصور که میزان کلسترول میگو نسبت به سایر گوشت‌ها بالاتر است، کمتر آن را مصرف می‌کنند درحالی که این مقدار کلسترول آن‌قدر نگران‌کننده نیست که بخواهیم میگو را از برنامه غذایی‌مان حذف یا مقدار مصرف آن را کاهش دهیم، به‌خصوص در کودکان و نوجوانان در حال رشد که مشکلی از نظر دریافت کلسترول موجود در میگو ندارند.

    البته افراد مبتلا به کلسترول خون، بهتر است میگو را بخارپز یا کبابی مصرف کنند و آن را سرخ نکنند و با سس‌های چرب نخورند. میگو می‌تواند همراه با آب‌لیمو، آب‌غوره و سبزی و صیفی‌جات فراوان در رژیم غذایی افرادی که کلسترول خونشان چندان بالا نیست و در حال کنترل آن هستند، جای بگیرد. افراد مبتلا به کلسترول خون خیلی بالا باید تا زمان کنترل بیماری‌شان، دور مصرف انواع خوراکی‌های پرکالری از جمله میگو را خط بکشند.