آشنایی با خواص میوه گواوا

شروع موضوع توسط Nazanin ‏3/9/15 در انجمن خواص مواد غذایی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    گواوا معروف به سیب و زیتون محلی میوه‌ای منحصر به مناطق گرمسیری به ویژه سیستان و بلوچستان است که سرشار از ارزش غذایی و دارای کاربردهای درمانی و صنعتی است.





    509e2274468b26b3db731a5a79d213f4.jpg


    گواوا (Guava) با نام علمی نام علمی Psidium guajava معروف به سیب مناطق گرمسیری در گذشته‌های بسیار دور از مکزیک تا پرو کشت می‌شد اما امروز کشت و پرورش آن در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا گسترش یافته است.

    گیاه گواوا درختچه‌ای همیشه سبز از خانواده میرتاس‌هاست که برگ‌های در برابر هم دراز و بیضی شکل دارد. گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی نیز استفاده می‌شود.



    گیاه کم توقع
    گواوا گیاه بسیار کم‌توقعی است و کاشت و پرورش آن به صورت باغ یکدست یا مخلوط با سایر درختان میوه به منظور تولید میوه ارگانیک در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری دنیا رواج دارد.

    مناطق عمده کشت این محصول در دنیا کشورهای جنوب آسیا، هاوایی، کوبا، هند و در ایران برخی مناطق هرمزگان و سیستان و بلوچستان است. در زبان بومی جنوب سیستان و بلوچستان گواوا به «زیتون محلی» معروف اس؛. زیرا میوه آن چیزی شبیه زیتون و یا انار کوچک است، در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشت‌دار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند. این میوه در شمال کشور نیز می‌روید و در بین خانواده‌های ایرانی مصرف کمتری به نسبت دیگر میوه‌ها دارد؛ اما خوردن آن خالی از لطف نیست.

    میوه گواوا بسیار خوشمزه‌ است که از پوست آن سالاد و دسر تولید می‌کنند و ژله گواوا نیز معروف است. ارقام وحشی گواوا منابع خوبی برای تولید ژله هستند لذا در صورت صنعتی شدن از میوه گواوا می‌توان کره میوه‌ای، شربت و آب میوه هم تهیه کرد.

    به بدن کمک می‌کند تا با رادیکال‌های آزاد مقابله کند و مانع از بروز بیماری‌های

    مربوط به سن مانند آلزایمر، آب مروارید و آرتریت روماتوئید می‌شود



    و اما خاصیت‌های این میوه:
    * میوه گواوا قابض است.

    * در چین و فیلیپین از جوشانده برگ و پوست و ساقه به عنوان ضداسهال استفاده می‌شود.

    * از جوشانده برگ آن برای درمان درد معده استفاده می‌شود.

    * شستشو با جوشانده آن برای رفع ناراحتی پوستی، جرب و زخم به کار می‌رود.

    * جوشانده برگ و پوست آن قاعده‌آور است.

    * میوه آن برای دیابت مفید است.

    * میوه آن نرم‌کننده سینه است.

    * میوه آن تقویت‌کننده و حاوی ویتامین B است.

    * گواوا منبع غنی ویتامینC و پکتین و دارای مقادیر مناسبی از کلسیم و فسفر بوده و همچنین بذر آن غنی از آهن است.

    * سیستم گوارشی را تقویت و ضدعفونی می‌کند.

    * استفاده موضعی از آن، زخم را درمان می‌کند.

    * باعث لخته شدن خون در هنگام خون‌ریزی می‌شود.

    * با از بین بردن رشد میکروبی و دفع خلط، اسهال خونی را برطرف می‌کند.

    * به بدن کمک می‌کند تا با رادیکال‌های آزاد مقابله کند و مانع از بروز بیماری‌های مربوط به سن مانند آلزایمر، آب مروارید و آرتریت روماتوئید می‌شود.

    * منبع عالی فیبر است، بنابراین به رفع یبوست کمک می‌کند.

    * با داشتن میزان بالای فیبر، برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند مفید است.

    * ظاهر پوست را بهبود می‌بخشد و از بروز ناراحتی‌های پوستی پیشگیری می‌کند.

    0106983fe187d3e27d46084030c4a302.jpg


    * آب میوه آن تسکین‌دهنده سرماخوردگی و سرفه است.

    * فیبر موجود در آن، فشارخون و کلسترول را کنترل می‌کند و در نتیجه برای قلب مفید است.

    * لیکوپن موجود در آن، خطر بروز سرطان را کاهش می‌دهد.

    * جویدن برگ آن، دندان‌درد را تسکین می‌دهد.

    * دم کرده آن، برطرف‌کننده سرفه و گلو درد است.

    * غرغره با دم کرده گوآوا، از ورم لثه و زخم دهان می‌کاهد.

    * سرشار از آنتی‌اکسیدان است.

    * باعث بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده توسط رادیکال‌های آزاد می‌شود. در نتیجه روند پیری را کند می‌کند.

    * منبع عالی آهن است و کم خونی را درمان می‌کند.

    * اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد.