بخت برگشته

شروع موضوع توسط Nazanin ‏4/9/15 در انجمن داستانک و داستان نویسی

1. Nazanin

Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

امتیاز دستاورد:
    38
    معرفی مختصر کتابهایی در زمینه ی داستان و رمان با عناوین: پسران گل، بخت برگشته، مانیفست روزگار سالخوردگی، تریو تهران و داستان من.

0f90f0e85203fcf603c141c71824f6d5.jpg

«پسران گُل»

تازه‌ترین رمان فریبا کلهر با عنوان «پسران گل» از سوی نشر آموت منتشر شد.

فریبا کلهر که همزمان با روزهای نخست سال جاری رمان جدید خود را با عنوان «عاشقانه» روانه بازار کتاب کرده بود ، اثر دیگری را نیز با عنوان «پسران گل» از سوی نشر آموت منتشر کرد.

این رمان که فضای رخداد آن به سال‌های پایانی دفاع مقدس و بازگشت آزادگان باز می‌گردد، داستان رزمنده فوتبالیستی را روایت می‌کند که پس از بازگشت از اسارت به دلیل جانبازی و از دست دادن یک پا قادر به بازی‌ کردن نیست؛ در حالی که پسرش در رویای آمدن پدر و پذیرش مربیگری تیم فوتبال محله به سر می‌برد. پس از بازگشت پدر، پسر که از وضعیت پدرش ناخرسند است، از معرفی او به تیم محله سر باز می‌زند و در ادامه پدر به خواست تیم دیگری که رقیب تیم پسرش نیز هست، به مربیگری در آن تیم می‌پردازد و شرح رقابت این دو تیم در ادامه داستان را به جلو می‌برد.

رمان «پسران گل» را نشر آموت با همکاری بنیاد ادبیات داستانی در شمارگان 1650 نسخه و در 288 صفحه با قیمت 14500 تومان منتشر کرده است.

d5d4a843dd734753947a2f11edb7c866.jpg

«بخت برگشته»

تازه‌ترین مجموعه داستان فرزام شیرزادی با عنوان «بخت برگشته» از سوی نشر گل آذین منتشر شد.

این کتاب دربرگیرنده داستان‌های به هم پیوسته‌ای است که شخصیت اصلی آنها شخصی است به نام «صفدر تابنده» که در موقعیت‌های اجتماعی خاص اتفاقاتی برایش رخ می‌دهد که گاه جنبه طنز نیز پیدا می‌کند.

در این داستان‌ها که با عنوان پس‌اندازها، آنتن، دانشگاه، جهیزیه، ز گهواه تا گور دانش بجوی، قهر و آشتی، سکه، آدامس بادکنکی، قوز بالاقوز، زلزله، سربازی فروشی، قرص‌های مشکوک و ... منتشر شده‌اند عنصر طنز، پیدا و پنهان، کارکرد داستانی دارد.

در پشت بیان طنز داستان‌های این مجموعه، شیرزادی سعی دارد تا سیاهی اجتماعی، مفلوک بودن و از پای افتادگی اجتماعی پیرامونش را نشان دهد.

شیرزادی در این مجموعه، داستان را به گستره‌ای برای نمایش نابسامانی‌های پیرامون خود به کار گرفته است و برهمین مبنا داستان‌هایش نیز فرمی به هم پیوسته دارد.

از دیگر آثار منتشر شده شیرزادی می‌توان به «سه‌شنبه قرقی»، «روشن‌تر از آبی» و «شاملو در 16 نگاه» اشاره کرد.

مجموعه داستان بخت برگشته از سوی نشر گل آذین و در 118 صفحه با قیمت 4800 تومان منتشر شده است.

a92831b2e6679cc0a2e9d422f5c8b0fe.jpg

«مانیفست روزگار سالخوردگی»

مجموعه‌ی داستان‌ «مانیفست روزگار سالخوردگی» نوشته‌ی داوود ملکی صیدآبادی منتشر شد.

این کتاب شامل 10 داستان کوتاه با موضوعات اجتماعی است. قصه ممدلی، یه روز آفتابی‌ و ورود ممنوع عنوان برخی از داستان‌های این مجموعه است.

نویسنده در مقدمه کتاب درونمایه‌ی داستان‌ها را دغدغه‌های شخصی خود عنوان کرده و این مجموعه را حاصل سه سال نوشتن دانسته است.

«مانیفست روزگار سالخوردگی» در 93 صفحه‌ با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 3000 تومان توسط نشر برزآفرین منتشر شده است.

4586b1cf39b769dd92ea79a0797cef31.jpg

«تریو تهران»

دومین رمان رضیه انصاری با نام «تریو تهران» منتشر شده است.

انصاری می‌گوید: «تریو» قطعه‌ای موسیقی است که برای سه ساز نوشته می‌شود، مثل کوارتت که برای چهار ساز یا دوئت که برای دو ساز درنظر گرفته می‌شود. از آن‌جا که این رمان در سه بستر تاریخی شهر تهران و با محوری مشابه و درخور حال و هوای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن دوره روی می‌دهد، نامش را «تریو تهران» گذاشتم، یا همان سه‌گانه – تریلوژی.

او می‌افزاید: قهرمانان این رمان، سه زن هستند که هر کدام به سهم خود در برهه‌ی زمانی مربوطه، یعنی تهران دهه‌ی 20 و روزگار اشغال شهر توسط نیروهای متفقین، اوایل دهه 50 و اواخر 80، برای دستیابی به آن‌چه می‌خواهند، همت و تلاش می‌کنند. زیرک و متفکرند و تا حدی ساختارشکن؛ دغدغه‌ی ایستادن و ماندن در وطن دارند و با دنبال کردن رد شوهران مفقودشان، در پی احیا و تثبیت هویتی از دست‌رفته هستند تا معنایی دوباره به زندگی خود ببخشند.

این نویسنده درباره‌ی فرم و زبان اثرش نیز می‌گوید: به نظر من، ادبیت متن به برجسته‌سازی زبانی آن متن مربوط می‌شود. هر نوشته‌ای ادبی نیست. در این رمان تلاش کرده‌ام برای هر فصل به فراخور زمانه و فضای قصه، از سطح زبانی مربوطی استفاده کنم. هدفم البته رسیدن به عمق در مضمون و ساده‌نویسی در صورت بوده است. امیدوار و خوش‌بینم که مخاطب با این کار رابطه‌ی خوبی برقرار کند.

رمان «تریو تهران» در 146 صفحه با شمارگان 2200 نسخه و قیمت 6000 تومان از سوی نشر آگه منتشر شده است.

4913554b6df1e159095994bcbb5b0472.jpg

«داستان من»

رمان «داستان من» به قلم جمشید طاهری منتشر شده است.

رمان «داستان من» در 167 صفحه منتشر شده است. در پشت جلد این کتاب آمده است: «خودم دیدمش. شک ندارم خودش بود. ریش و سبیل داشت. با شلوار کار آرتشی و اورکت آمریکایی روبه‌روی دانشگاه تهران بود. تا دیدمش، داد زدم: سردار‌، سردار‌... انگار سرش را بلند کرد از روی کتاب‌های جلو یک دکه. شکه ندارم که مرا دید‌، دویدم طرفش، اما رفت! هفت هشت متر بیش‌تر فاصله نداشتیم با هم،‌ سردار آرام داشت دور می‌شد، اما من می‌دویدم. یعنی دویدم که به او برسم که یک وقت: چه خبره آقا؟ چرا جلویت را نگاه نمی‌کنی؟ باور کن یارو خودش به من تنه زد! یک جوان سبیل‌کلفت با آن کلاه‌های کپی‌ چپی‌ها و لباس جین.»

«داستان من» در شمارگان 1100 نسخه و با قیمت 6500 تومان از سوی نشر ققنوس منتشر شده است.