معرفی اجمالی و مختصر آثار داستانی مصطفی مستور از انتها به ابتدا . تهران در بعد از ظهر (مجموعه داستان) 1389، نشر چشمه تعداد صفحه: 72 صفحه قیمت: 1800تومان مجموعهداستان «تهران در بعدازظهر» با 6 داستان کوتاه نشاندهندهی تغییر نگرش مصطفی مستور دربارهی زن است. محوریت موضوعی همهی داستانهای این مجموعه زنان و نقش آنها در زندگی مردان است. این نگرش در داستان تهران در بعدازظهر به اوج خود میرسد. مصطفی مستور در این داستانها در نقش یک مصلح اجتماعی ظاهر میشود و از زبان شخصیتهایش حرفهایی میزند که قرار است حرف اصلی داستان باشد. من گنجشک نیستم (رمان) 1387، نشر مرکز قیمت: 1900 تومان تعداد صفحات: 85 صفحه «من گنجشک نیستم» داستان روزمرگیهای مردی است که خواهرش برای معالجه، او را به مجتمع درمانی سپرده و در حال حاضر او ساکن طبقه نهم و واحد 902 از این تیمارستان است. راوی به خاطر مرگ همسرش افسانه (وقت وضع حمل) و فرزندش، سردردهای عجیبی دارد و گاهی وقتها کلهاش داغ میشود؛ «انگار چیزها بر محیط دایرهای به مرکز من، شروع میکنند به چرخیدن» (صفحه 15). حکایت عشقی بیقاف، بیشین، بینقطه (مجموعه داستان) 1384، نشر چشمه تعداد صفحه: 65 صفحه قیمت: 1500تومان این مجموعهداستان مصطفى مستور را باید ادامهی منطقی ذهنیتى دانست که او در دو کتاب «چند روایت معتبر» و «استخوان خوک و دستهاى جذامى» اجرا کرده بود. مجموعهی «حکایت عشقى بى قاف، بى شین، بى نقطه» از شش داستان کوتاه تشکیل شده است که از لحاظ فرم روایى و جهانى که مستور تلاش در باورپذیر کردن آن دارد به هم نزدیک هستند. در این داستانها ما اغلب با مولفههایى روبهرو هستیم که در آنها همنشینى نوعى خوانش متافیزیکى با روابط ساده و روزمرهی انسانى- اجتماعى محور اصلى داستانها را تشکیل مىدهند. در این مولفهها عناصر تکرار شوندهاى مانند سکون سنگین زمان، توجه به جزئیات بى اهمیت و تبدیل شدن یک ماجرا به پرترهاى از ناکامىهاى هستى شناسانهی خوانش داستانها را کمى «خاص» مىکند. مصطفى مستور در اعم داستانهاى این کتاب کوشیده تا با مکث پیرامون یک رابطهی خوشایند، شیطنتآمیز و یا تلخ انسانى زوایایى را روشن کند که زندگى ازهم گسیختهی آدمهایش را موجب شده است. من دانای کل هستم (مجموعه داستان) 1383، انتشارات ققنوس قیمت: 1700 تومان تعداد صفحه: 96 این مجموعه حاوی هفت داستان کوتاه از مصطفی مستور است: 1-داستان چند روایت معتبر: درباره سوسن تداعی دست نزدن برای از دست ندادن است معشوق را مقام آسمانی بخشیدن و به تماشایش نشستن. 2-من دانای کل هستم: نویسنده داستان را در مقامی می نشاند که هر بلایی می تواند بر سر شخصیتهای داستان بیاورد تنها به دلیل آنکه نسبت به زوایای داستان داناست. 3-داستان مغول: شروع یک تجربه عشقی با دیدن انگشتان مهناز را روایت می کند. 4-داستان ما ادریک ما مریم: روایت تصویر عاشق صادق و معشوق دروغین است. 5-داستان ملکه الیزابت: فلسفه تغییر در زندگی روزمره و پذیرفتن هر تغییر برای رضایت معشوق را روایت می کند. 6-داستان مشق شب: غزل داستانی است بس زیبا که گذر زمان را در عرصه زندگی به تصویر می کشد. 7-داستان دوزیستان: نمایش گر دنیای ریاکارانه انسانهاست خیانت آدمها به یکدیگر در این داستان خوب پرداخته شده است. استخوان خوک و دستهای جذامی (رمان) 1383، نشر مرکز قیمت: 2000تومان داستان در آپارتمان هفده طبقهی خاوران اتفاق مىافتد که ساکنان هر طبقه و هر واحد مشکلاتى را در یک روز از سر مىگذرانند که نتیجهی عملکرد بعضىها تا فرداى آن روز و بعضىها مثل ملول و بندر تا دو هفته به درازا مىکشد. محسن و زنش قصد دارند از هم طلاق بگیرند اما به خاطر دختر نه سالهشان، درنا، از این کار منصرف مىشوند. الیاس پسر دکتر محمد و دکتر افسانه مهرپور گرفتار سرطان مغز استخوان است. دکتر ظرف چند روز داوطلبى را پیدا مىکند که در سایت بانک خون جهانى، قیمت عضو اهدایىاش را براى پیوند 75 هزار دلار اعلام کرده است. سوسن در واحد خود هر شب مردانى را به «فریز» مى آورد و از آنان پول مىگیرد. در این میان شاعرى که از زندان آزاد شده و از طرف غلام سگى آشنایى با سوسن به وى داده شده است برخلاف دیگران، شبها نزد سوسن صوفىمنشانه شعر مىگوید و در نهایت پس از به وجود آمدن یک عشق مجازى از او دور مى شود تا سوسن براى همیشه از احتمال برخوردارى از زندگى سالم در آینده محروم بماند. گروه جوانان اهل آواز و موسیقى و رقص و پارتى هم تعللى در کارشان به وجود مىآید که آن را در دفتر فروش لوازم پزشکى در طبقهی پانزدهم حل مى کنند و باز به عیش و عشرت جمعىشان مىپردازند. .... چند روایت معتبر (مجموعه داستان) 1382، نشر چشمه کتاب مجموعه 7 داستان کوتاه ست که چندین بار هم تجدید چاپ شده است . چند روایت معتبر درباره ی عشق : معلم فیزیکی که عاشق شاگردش کیمیا شده است . چند روایت معتبر درباره ی زندگی : کسری که همراه سایه زندگی می کند و به مهتاب می اندیشد . چند روایت معتبر درباره ی مرگ : تکه هایی از زندگی افراد مختلف ، مرگ ، خودکشی ، عروسی و ... مصائب چند چاه عمیق : اینم باز تکه های مختلف زندگی که شروعش با قسمتی از داستان روی ماه خداوند را ببوس هست . در چشم هات شنا می کنم و در دست هات می میرم : شاعری که عشقش به نفرت تبدیل شده و قصد آدم کشی دارد . کیفیت تکوین فعل خداوند : سه زوج جوان که یکی از آن ها دچار حادثه ای شده و ناخودآگاه صدایی را می شنود . کشتار : یوسف نویسنده ی گم نام و مونس که عاشق هم شده اند و با نامه با هم ارتباط دارند . روی ماه خداوند را ببوس (رمان) 1379، نشر مرکز، برگزیده جشنواره قلم زرین تعداد صفحه: 114 روی ماه خداوند را ببوس از آن جهت کار قابل اعتنایی است که مستور توانسته است در آن بدون هیچگونه شعارپردازی و داوری های یکطرفه، به خلق شخصیت هایی نایل آید که کاملا مستقل عمل می کنند و هیچ ردپایی از حلول ذهن نویسنده در آنها یافت نمی شود؛ نکته قابل توجه در اثری چون روی ماه خداوند را ببوس این است که نویسنده خود را از قید تعلقات دست و پاگیر رها کرده و نوع نگاه و زندگی دیگری را تجربه کرده است. می توان گفت که شخصیتهای این اثر به طور کامل در وجود نویسنده ته نشین شده اند و نفس در نفس او زندگی می کنند و به بیان فنی تر، همدیگر را پذیرفته اند و بر همین اساس، حسی از باور را در خواننده نیز ایجاد می کنند. روی ماه خداوند را ببوس به زعم بسیاری از فعالان حوزه ادبیات داستانی، تاکنون یکی از موفقترین کارهای داستانی مستور است. کاری که هم توانست مخاطب عام را جذب کند و هم مخاطبان خاص را با خود همراه سازد. عشق روی پیادهرو (مجموعه داستان) 1377، نشر رسش قیمت : 2300 تومان تعداد صفحه: 140 در این مجموعه، 12 داستان کوتاه به چاپ رسیده مضمون داستان "شب یلدا" از این قرار است: "رویا" و "ابراهیم" از اوان کودکی تصمیم میگیرند با هم عروسی کنند. آن دو بعد از بالندگی، این امر را تحقق میبخشند؛ اما ابراهیم پس از چندی به جبهه میرود و شهید میشود از آن پس، رویا هر شب خاطرات گذشته را مرور میکند و با این خاطرات روزگار میگذراند.