مواد لازم ( جهت ۳ تا ۴ نفر) : شلغم پوست گرفته و رنده شده نیم کیلو گشنیز یا جعفری ساطوری شده نیم پیمانه هویج رنده شده ۲ عدد متوسط لیمو دو عدد روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری فلفل قرمز ساییده شده اندکی نمک به میزان لازم طرز تهیه: شلغم را کمی نمک بپاشید و در یک بشقاب ته گرد بریزید. لیمو را آب بگیرید و با روغن روی شلغم بدهید. فلفل بپاشید. سالاد را با جعفری یا گیشنیز آرایش دهید. سالاد ترب سیاه : به جای شلغم ترب سیاه پوست گرفته و خرد کرده به کار برید. بهتر است ترب سیاه خرد کرده را یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا تندی آن گرفته شود.