طرز تهیه ی آش شله مشهدی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏28/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1153.jpg


    مواد اولیه :

    گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان يك كيلوگرم
    چربي گوسفند(دنبه) چرخ شده 500 گرم
    پياز چرخ شده و بلغور گندم و برنج گرده يا نيمه 300 گرم
    لوبيا سفيد و لوبيا چيتي و ماش و نخود 200 گرم
    پودر جوز هندي سه قاشق غذاخوري
    پودر زنجبيل ، پودر هل يك قاشق غذاخوري
    فلفل سياه يك قاشق چايخوري
    روغن مايع 10 قاشق غذاخوري
    نمك به ميزان لازم

    طرز تهيه:
    اين غذا جزو اصلي‌ترين غذاهاي مشهد محسوب شده و بر سر سفره‌ اغلب مشهدي‌ها به ويژه در مهماني‌هاي آنها ديده مي‌شود.
    ابتدا حبوبات را يك روز قبل خيس كرده و بعد آب‌پز مي‌كنيم پس از نرم شدن مواد آنها را مانند برنج آبكش مي‌كنيم. چربي گوسفند و پياز چرخ شده را داخل ظرفي مي‌ريزيم. گوشت‌ها را با آنها مي‌جوشانيم تا كاملا پخته شود. سپس استخوان‌هاي گردن را از گوشت جدا مي‌كنيم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ريخته و مرتب هم مي‌زنيم تا زماني كه كاملا از هم باز شود و حالت خامي خود را از دست بدهد. ادويه‌ها، نمك، بلغور و برنج را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه مي‌كنيم و مجددا به مدت سه ساعت مي‌گذاريم بجوشد. بعد از اين‌كه كاملا مواد پخت روغن را افزوده و آن را به مدت يك ساعت مانند برنج با دماي بسيار پايين به حالت دم مي‌گذاريم.