کیسل، دسری است که از ترکیب آب یا پورهی میوههای ترش با شکر و نشاستهی سیبزمینی درست میشود. این دسر یکی از دسرهای سنتی قدیمی روسیه است. کیسل را به دو صورت سرد و گرم سرو میکنند. برای درست کردن این دسر، میوه های ترش ارجحیت دارند. مواد اولیه : شیر سرد یک لیتر آرد گندم هشت قاشق سوپخوری شکر 200 گرم کره 50 گرم طرز تهیه : * ابتدا لایه شیری را به این ترتیب آماده کنید: کره را روی حرارت آب نموده سپس آرد را کمی در آن تفت دهید. شیر و شکر را اضافه و با همزن مفتولی سریع هم بزنید تا گلولههای آرد در شیر حل شوند و به هم زدن ادامه دهید تا روی حرارت کرم شیر غلیظ شود. * کرم را داخل ظرف سرو ریخته تا کاملاً سرد شود. * بیسکویتها را با کمی شیر مرطوب کنید و روی لایه شیری در دو ردیف بچینید. مواد لازم جهت کیسل انار : آب انار تازه 750 میلیلیتر نشاسته گل شش قاشق سوپخوری پودر ژلاتین یک و نیم قاشق سوپخوری شکر 200 گرم بیسکویت ساده شکلاتی به میزان لازم آب سرد یک سوم پیمانه طرز تهیه کیسل انار : * آب انار را به همراه شکر روی حرارت قرار دهید. * نشاسته را در کمی آب انار حل کرده از صافی عبور دهید و به مخلوط روی حرارت اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. * پودر ژلاتین را روی آب سرد پاشیده و با حرارت بخار آب حل کنید. * ژلاتین را به کیسل اضافه و خوب مخلوط کرده و صبر کنید تا خنک شود. * پس از این که خنک شد آن را روی بیسکویتها بریزید و ظرف را در یخچال به مدت دو الی سه ساعت قرار دهید تا ببندد. * پس از بستن دسر آن را برش زده و سرو کنید.