درست است که داشتن پوست خوب ژنتیکی است ولی با رعایت بعضی مشکلات میتوان عناصر ژنتیکی دخالت کننده در پیری پوست را به عقب انداخت. در سالهای اخیر پژوهشهای زیادی در مورد پیری پوست و ارتباط آن با رژیم غذایی خوب انجام شده كه بیان شده است که تغذیه صحیح و اصلاح سبک زندگی میتواند آرزوهای ما را برای داشتن پوستی شاداب تحقق بخشد. به برخی از نتایج این پژوهش اشاره میكنم. از جمله عواملی که در پیری زودهنگام پوست نقش دارند رادیكالهای آزادند که میتوانند باعث تخریب كلاژن، الاستین، DNA و عروق خونی شوند و صدمههای بیشماری به بدن وارد كنند. رادیكالهای آزاد در اثر استرسهای روانی، اشعه ماورایبنفش خورشید، مصرف موادشیمیایی و استنشاق دود سیگار در افراد سیگاری و اطرافیانشان تولید میشود. تحقیقات نشان داده، مصرف موادغذایی حاوی آنتیاكسیدانها (شامل ویتامینهای E، C و A) و كاروتنوییدها كه در جگر، لبنیات و روغن ماهی، میوهها و سبزیجات تازه وجود دارد میتواند جلوی فعالیت رادیكالهای آزاد را بگیرد. نور آفتاب و اشعههای مضر که به صورت مصنوعی برای برنزه کردن پوست مورد استفاده قرار میگیرد، عامل اصلی بروز ملانوم یا سرطان بدخیم پوست است. طبق مطالعهای كه در فرانسه انجام شده، مصرف روغن زیتون احتمال پیری زودرس ناشی از نور آفتاب را به شدت كاهش میدهد. روغن زیتون، حاوی اسیدهای چرب مفید است و برخلاف چربیهای حیوانی و لبنیات و گوشتهای صنعتی مثل سوسیس و كالباس که در فستفودها استفاده میشود برای بدن مفید است. غیر از روغن زیتون، عسل و روغن هسته انگور نیز دارای تركیبهای خاصی است كه اثری پیشگیریكننده از بسیاری بیماریها از جمله سرطانها دارد و از پیری پوست پیشگیری میكند.