4 فاکتور مهم خراب کننده پوست پلیس‌ها

شروع موضوع توسط Nazanin ‏3/10/15 در انجمن پوست و مو

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    a2bbcf28d354a07a404cf86273f2ad60.jpg

    خیلی ازاشخاصی که در استخدام نیروهای پلیس هستند، مبتلا به ناراحتی پوستی می‌شوند. ایستادن درازمدت در خیابان و قرار گرفتن در معرض تابش نورخورشید، مواجهه با هوای سرد یا گرم و آلودگی هوا می توانند عوارض جبران ناپذیری برای پوست داشته باشند.

    قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور خورشید، آثار زیانبار زیادی دارد و اگر فردی محافظت خوبی در برابر آفتاب نداشته باشد، این آثار تشدید می‏‏شود. اما بسیاری از افراد عادت ندارند، از کرم ضدآفتاب استفاده کنند، مخصوصا آقایان که کمتر با این موضوع کنار می‏‏آیند، به‌خصوص اگر ضدآفتاب‌ها رنگی یا چرب باشند.



    البته بیشتر ضدآفتاب‌های موجود در بازار برای آقایان نیز قابل استفاده است. خیلی از افراد هم دنبال ضدآفتاب‌های خارجی با SPF بالا هستند، در صورتی که ضدآفتاب ایرانی با SPF 30 هم اگر هر دو ساعت یک بار استفاده شود، می‏‏تواند از آثار زیانبار تابش نور خورشید بر پوست جلوگیری کند.



    1- نور آفتاب

    شاید مهم‌ترین اثر منفی نور خورشید، بر کلاژن‌سازی پوست باشد، چون کلاژن‌سازی را کاهش می‌دهد، ولی ساخت بافت الاستینی زیر پوست افزایش می‏‏یابد. اثر این تغییرات هم چین‌وچروک پوست است.

    نکته مهم در مورد نور خورشید این است که در ارتفاعات، آثار آن شدیدتر می‏‏شود. پس به آن گروه از افسران پلیس که در ارتفاعات مشغول خدمت هستند، توصیه می‌کنم به نکته‌های پیشگیرانه بیشتر توجه کنند


    حتما پیش آمده با کسی روبرو ‏‏شوید که همسن شماست، ولی مسن‏تر از شما به نظر می‌رسد، چون آثار چین و چروک بیشتری در صورت و پیشانی او مشاهده می‏‏شود،‌ مثلا در چهره کشاورزان که ساعت‌های زیادی در معرض نور خورشید قرار دارند، چین و چروک بیشتری وجود دارد.



    خوشبختانه کلاهی که افسران پلیس روی سر می‏‏گذارند تا حدودی بخش‏هایی از صورتشان را از آفتاب محافظت می‏‏کند، ولی آنها را از مصرف ضدآفتاب بی‌نیاز نمی کند. اگر ریش هم داشته باشند، می‏‏تواند بخش‌هایی از صورت را از نورخورشید محافظت کند.

    موضوع دوم، لکه پوستی است که ممکن است در صورت و پشت دست این افراد پیدا شود، چون این دو منطقه از پوست بیشتر در معرض آفتاب قرار دارند.



    خوشبختانه بیشتر افسران پلیس دستکش می‌پوشند و این دستکش چه در زمستان و چه در تابستان از آثار زیانبار نورخورشید جلوگیری می‏‏کند.



    کسانی که دستکش به دست نمی‏‏کنند، بهتر است علاوه بر صورت، پشت دست‌هایشان نیز ضدآفتاب بزنند، چون این لکه پوستی ممکن است ابتدا فقط زیبایی را تحت‌تاثیر قرار دهد، اما در بلندمدت ممکن است ضایعه‌هایی که به آنها ضایعات پیش‌سرطانی گفته می‏‏شود، ظاهر ‏‏شود، یعنی این ضایعه‌ها خودشان بی‌خطر هستند، اما اگر ادامه پیدا کند ممکن است روی آنها ضایعات سرطانی به وجود بیاید.



    البته در بسیاری موارد این سرطان‌ها بدخیم ‏‏نیستند، اما در برخی موارد نیز ممکن است کار به سرطان‏های بدخیم بکشد.



    این دو عارضه یعنی چین و چروک و لکه پوستی بارزتر از بقیه آثار زیانبار آفتاب است، ولی نورخورشید می‏‏تواند باعث ابتلا به بیماری‌های پوستی دیگری هم شود که یا مستقیم در بروز آنها نقش دارد یا تشدیدکننده بیماری‌هاست، مثلا بیماری پوستی‌ای به نام لیکن پلان‌ (Actinic) وجود دارد که با نورخورشید بروز پیدا می‏‏کند.



    نکته مهم در مورد نور خورشید این است که در ارتفاعات، آثار آن شدیدتر می‏‏شود. پس به آن گروه از افسران پلیس که در ارتفاعات مشغول خدمت هستند، توصیه می‌کنم به نکته‌های پیشگیرانه بیشتر توجه کنند.



    2- آلودگی هوا

    در یک تحقیق، در زمینه میزان تاثیر آلودگی هوا بر بروز ضایعات پوستی روی سه گروه از افسران پلیس مطالعه‏ای ‏انجام شد.



    در یک گروه از این افسران که در معرض آلودگی هوا قرار داشتند، مشخص شد که رنگدانه‌های پوستی و چین و چروک پوست در این افراد بیشتر بروز می‏‏کند، یعنی آلودگی هوا هم همان عوارض نور خورشید را بر پوست دارد.



    3- سرما

    آثار سرما و گرما به اندازه نورخورشید نیست.



    سرما می‏‏تواند اندام‌ها (دست‌ها و پاها) را دچار سرمازدگی و تغییرات دائمی ‏‏به شکل کبودی کند.

    نوک انگشتان دست و پا بیشتر در معرض این آسیب هستند.



    در سرما باید لباس‏های متعدد پوشید. اگر تعداد لباس‌ها بیشتر باشد، بهتر از این است که یک لباس کلفت پوشیده شود، به‌خصوص در قسمت‌های انتهایی دست و پا.



    کفش‏ها باید طوری انتخاب شوند که به خوبی بتوانند از پاها محافظت کنند، آب را به خود جذب نکنند و منفذ نداشته باشند.





    4- گرما

    گرما می‏‏تواند قرمزی پوست و سوختگی درجه یک به وجود بیاورد. ایجاد میلیا یا دانه‌های سفیدرنگی که به علت محبوس شدن لایه سطحی پوست ایجاد می‏‏شوند، نیز از عوارض گرماست.



    در افراد مستعد، گرما یا سرما می‏‏تواند مدت و شدت کهیر را افزایش دهد.



    در گرما پوشیدن لباس‌های روشن کمک‌کننده است. علاوه بر این ها نوشیدن فراوان آب در فصول گرم هم برای محافظت از پوست و دیگر اعضای بدن ضرورت دارد.

    بخش سلامت تبیان