در اين ستون تا پايان ماه مبارك رمضان غذاهايي كه در هر استان كشور سر سفره هاي سحر و افطار قرار مي گيرد از زبان زنان قديمي اين مناطق معرفي خواهد شد. اين دستورالعمل هاعلاوه بر اينكه شما را با فرهنگ تغذيه اين مناطق آشنا خواهد كرد، ايده هاي متنوعي را براي اجرا در دسترس تان قرار خواهد داد. اين غذا هنگام افطار سر سفره اهالي خطه كرمان قرار مي گيرد. مواد لازم : نخود يك ليوان گوشت با استخوان نيم كيلو نمك، زرد چوبه و فلفل به ميزان لازم كشك ساييده شده به مقدار كافي گندم شير دو ليوان رشته آش مقداري سير و نعنا داغ به مقدار لازم پياز يك عدد طرز تهيه : گوشت و نخود را همراه پياز، زردچوبه و فلفل بپزيد. گوشت ها را له كرده سپس گندم شير را اضافه كرده و پس از پخت آن مقداري كشك به آن بيفزاييد. رشته آش را به ديگر مواد اضافه كنيد و در آخر نعنا داغ و سيرداغ را درون قابلمه بريزيد و صبر كنيد تا كاملاً بپزد. طرز تهيه گندم شير: ابتدا گندم ها را با آسياب به صورت بلغور درآوريد و به وسيله الك كردن آرد آن را كاملاً جدا كنيد. پس از آن گندم ها را با شير، سياهدانه، زنجبيل، فلفل، زردچوبه، زيره و نمك بپزيد و روي پارچه اي داخل قابلمه ريخته تا كاملاً خشك شود. گندم شير بسيار مقوي است و در چند آش سنتي استان كرمان مورد استفاده قرار مي گيرد.