صرفا برای سالمندان

شروع موضوع توسط Nazanin ‏4/10/15 در انجمن بیماری ها و راه درمان

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    6c4cd53350d47d0954267ef0b038f111.jpg

    دوره سالمندی از مهمترین دوره های زندگی افراد است و شرایط و مراقبت های خاص خود را می طلبد و این دوران برای همه به وجود می آید و بستگی به نحوه مراقبت های فرد از خود در طول دیگر دوران های زندگی دارد.

    از پدیده سالمندی نمی‌توان جلوگیری و پیشگیری به عمل آورد و این امر مشمول همگان خواهد شد. به همین دلیل با مراقبت و مواظبت و نیز انجام شیوۀ زندگی سالم در دوران سالمندی می‌توان این دوره از حیات افراد را به دورانی شاد و لذت بخشی تبدیل کرد.

    سالمندان یکی از گروه‌های آسیب پذیر هر جامعه هستند که به لحاظ حساسیت خاص این گروه از نظر جسمی و روحی، نیازمند توجه ویژه به لحاظ قرار گرفتن در معرض آسیب‌های اجتماعی، جسمی، زیستی و محیطی است.

    آنچه مسلم است این است که از پدیده سالمندی نمی‌توان جلوگیری و پیشگیری به عمل آورد و این امر مشمول همگان خواهد شد. به همین دلیل با مراقبت و مواظبت و نیز انجام یک سری دستورات تحت عنوان (شیوۀ زندگی سالم در دوران سالمندی) می‌توان این دوره از حیات افراد را به دورانی شاد و لذت بخشی تبدیل کرد.

    دستورات حفظ سلامتی ویژه سالمندان:

    1.بدن افراد پیر باید هر روز با روغن بنفشه، بادام شیرین و بابونه ماساژ داده شود.

    2.به عقیده محسن ناصری مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شاهد غذای پیران باید کم حجم ولی با کیفیت باشد به طور کلی افزایش دفعات غذا و خودداری از مصرف غذاها با طبع سرد توصیه می‌شود. غذاهایی مانند آبگوشت، شوربا، حلیم گندم، شیر و عسل، زرده تخم مرغ عسلی، نان خوب برای این گروه سنی بسیار مفید است.

    3.مصرف سبزی‌ها و کاهو با ادویه‌های گرم مانند زیره برایشان مفید است همچنین مصرف برگ چغندر، کرفس و تره دستگاه گوارش سالمندان را لینت می‌بخشد.

    4.مصرف میوه‌هایی مانند انجیر تازه، انجیر خشک، انگور، مویز با مغز گردو و بادام مناسب است.

    5.سالمندان از حجامت، خون دادن مگر در هنگام ضرورت پرهیز کنند.

    6.آشامیدن شیر برای آنان مفید است؛ شیر پخته برای سالمندان بهتر از شیر خام است؛ به این ترتیب که سه لیوان شیر با یک لیوان آب مخلوط کرده و با حرارت ملایم بجوشد تا یک لیوان آب اضافه شده تبخیر شود، سپس با کمی نبات یا عسل مصرف شود اگر در حین پخت کمی دارچین یا زنجبیل به شیر اضافه شود، نفخ آن کمتر می‌شود.

    7.سالمندان از گرسنه خوابیدن پرهیز کنند، زیرا خوابیدن هنگام گرسنگی سبب کاهش انرژی می‌شود.

    8.یبوست از مشکلات سالمندان است و مصرف غذاهایی مانند سوپ جو، غذاهایی حاوی کلم و چغندر لینت مزاج می‌دهد در صورت یبوست می‌توان انجیر خشک را در ماءالعسل و مسهل‌های خفیف مصرف کنند.

    9.ماساژ معتدل برای سالمندان مناسب است و آنها را تقویت می‌کند به طور کلی ماساژ، ورزش، روغن مالی مناسب و حمام معتدل برای این گروه مناسب است.