اگر مایلید گراتن متفاوتی از اسفناج درست کنید در ادامه مطلب آموزش گراتن متفاوتی داریم که گام به گام توضیح داده شده است مواد لازم : اسفناج 500گرم گوشت چرخ کرده 250 گرم پیاز 1 عدد تخم مرغ 1 عدد روغن مایع نمک فلفل سیاه سس بشامل: ارد 2 لیوان آرد 1.5 قاشق روغن مایع 1 قاشق کره 1قاشق نمک و فلفل سیاه رویه : پنیر پیتزا طرز تهیه : پیاز را ریز می کنیم یک قابلمه با گودی متوسط خیلی کم روغن مایع ریخته و پیاز را می ریزیم گوشت چرخ شده را می ریزیم بسته به ذائقه نمک و فلفل می ریزیم در حرارت متوسط 10 دقیقه تفت می دهیم.اسفناجها را در آب زیاد شسته و سپس اسفناجها را در اندازه های متوسط خرد می کنیم در قابلمه مقداری روغن مایع ریخته و اسفناجها را می ریزیم تا وقتی که رنگش تغییر کند تفت می دهیم . سپس روی گوشت چرخ کرده می ریزیم و درحرارت متوسط به تفت دادن ادامه می دهیم وقتی سس بشامل سرد شد در آخر تخم مرغ می ریزیم و خوب هم میزنیم گراتن در فر: مواد اسفناج را در ظرف پیرکس ریخته رویش سس بشامل ریخته و خوب صاف می کنیم رویش پنیر پیتزای رنده شده می ریزیم در فر 180 درجه قرار داده و می پزیم تا رویش طلایی شود و گرم سرو می کنیم