امروز قصد داریم درست کردن نان پیتا را در منزل آموزش دهیم شیوه درست کردن آن خیلی آسان با چند مواد ساده می شود در منزل درست کرد و از خوردن آن لذت برد و زمان زیادی برای پختن آن لازم نست در چند دقیقه آماده می شود از انی مواد در حدود 8 عدد نان بدست می آید . نان پیتا یکی از نانهای بسیار ساده و سریع است که برای درستکردنش فقط آرد و آب لازم داریم و خمیرمایه و نمک. نه احتیاجی به تجربه شاطری هست و نه لازم است محتاط و نگران باشیم که نتیجه چه میشود. نان گرد کوچکی که در کشورهای عربی و اطراف مدیترانه شناختهشده است؛ ساده و بیپیرایه و اولین انتخاب برای خوراکهای محلی در لبنان، عراق، سوریه، مصر و … پیتا همنشین اصلی کبابهای محلی عربی و ترکی، فلافل، خوراک گوشت یا سبزیجات سرخشده است و پختنش فقط چند دقیقه زمان میبرد. نان پیتایی که در خانه درست میکنیم، با فاصله زیادی از آنچه از فروشگاه یا ساندویچیها میگیریم، بهتر، تردتر و سالمتر است. اصلا دیدن صحنه پفکردن خمیر کوچک سفید در حرارت فر یا داخل تابه داغ، خودش حال خاصی دارد چه برسد به پیچش نان تازه دور حمص خانگی و پنیر سفید، ماست، سبزی باطراوت و لبنه. موادی که نیاز داریم: ۱- دو نیم پیمانه آرد همهکاره ۲- یک پیمانه آب ولرم (نه جوش و نه داغ) ۳- دو قاشق چایخوری خمیر مایه فوری (خشک) ۴- دو تا سه قاشق چایخوری نمک ۵- دو قاشق چایخوری روغن زیتون ۶- دو قاشق چایخوری سیاهدانه (دلخواه) ۷- سبزی خشک زعتر (دلخواه) روش تهیه ۸ قرص نان پیتا: ۱- برای تهیه خمیر پیتا اول باید خمیر مایه را در آب ولرم حل کنیم. پنج دقیقه صبر میکنیم تا پودر خمیر مایع در آب ناپدید شود. ۲- دو نیم پیمانه آرد را همراه با نمک و روغن زیتون (اگر دوست داشتید سیاهدانه و زعتر را هم اضافه کنید) در دستگاه خمیرزن یا غذاساز میریزیم و آنقدر هم میزنیم تا یک خمیر در معنای واقعیاش درست شود. میتوانیم با دست هم این مرحله را انجام دهیم اما باید زمان بیشتری همراه با زور بازوی زیاد، برای ورز دادن خمیر در نظر بگیریم. اگر با دست این کار را میکنیم باید روغن زیتون را دیرتر بریزیم. زمانی که از حالت پودری درآمده و خمیر تکهپارهای شده، بهترین زمان برای اضافه کردن روغن زیتون است. ۳- خمیر را روی سطحی که با کمی آرد پوشاندهایم حدود ۱۰ دقیقه ورز میدهیم و بعد داخل کاسه گودی که با روغن چرب شده، رها میکنیم و روی کاسه را با پارچه یا پلاستیک (سلفون) میپوشانیم. حدود نیم تا یک ساعت صبر میکنیم تا خمیر استراحت کند و دو برابر شود. ۳- وقتی خمیر بعد از استراحت حالت کششی پیدا کرد و دیگر به دست نچسبید، روی آن کمی روغن زیتون خالص میریزیم و دوباره ورز میدهیم و از آن حدود ۸ گلوله اندازه توپ تنیس درست میکنیم و دوباره روی ظرف را میپوشانیم تا ۱۵ دقیقهای این گلولهها استراحت کنند و دوباره حجمشان بیشتر شود. در این مرحله میتوانیم بخشی از خمیر را در یخچال نگهداریم و هر زمان خواستیم آن را تازه بپزیم. ۴- روی سطحی پوشاندهشده با آرد هر گلوله را با دست پهن میکنیم و با وردنه سطحش را یکدست میکنیم. به اندازهای که یک نان پیتا به شکل منطقی دارد، قطر دایره را افزایش میدهیم. در این مرحله هم پنج تا ۱۰ دقیقهای صبر میکنیم تا خمیر پهنشده استراحت کند. ۵- در سینی مخصوص فر کاغذ مخصوص و نچسب پهن میکنیم و خمیرها را با فاصله از همدیگر در آن میچینیم. فر باید روی درجه ۲۴۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم شده باشد. سینی در ردیف وسط فر حدود سه دقیقه میماند و نانها از دقیقه دوم شروع به پف میکنند. میتوانیم در این مرحله آنها را پشت و رو کنیم. ۶- اگر پیتا را در ماهیتابه درست میکنیم باید یک تابه نچسب را روی شعله متوسط داغ کنیم و بعد خمیر را در آن بگذاریم. خمیر بعد از ۳۰ ثانیه، به سرعت شروع به حبابزدن میکند و قد میکشد و پف میکند. کمی که برشته شد، آن را پشتورو میکنیم. ۷- میتوانیم وفتی پیتاها کمی خنک شد، آنها را بستههای پلاستیکی در فریزر انبار کرد و بعد در تُستِر (نان برشتهکن) یا دمای ملایم فر چند ثانیه گرم کرد و تازه تازه خورد.