عناب، که به خرمای چینی اشاره شده، نوعی میوه است که جزو رژیم غذایی چینی ها نزدیک به 2،000 سال بوده است که در طب سنتی کاربرد زیادی دارد. از میوه عناب نیز نوشیدنی هایی درست می شود. در حالی که تحقیقات محدود است، دمنوش عناب سرشار از آنتی اکسیدان است و ممکن استیبوست را کاهش دهد. این هم ظاهرا برای اضطراب و بی خوابی مفید است عناب درختچهای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز میرسد. عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و برگهای کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخممرغی شکل آن در زمستان میریزد. میوهٔ زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی میباشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک میخورد. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند. نام علمی: Ziziphus jujuba طبیعت: عناب از نظر طب سنتی ایران طبیعتی معتدل دارد و به عقیده ابوعلی سینا کمی سرد می باشد. خواص: برای رفع استرس و اضطراب مفید است. به علت دارا بودن انتیاکسیدانها، روند پیری پوست را کاهش میدهد. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرمکننده سینه و ملین است. کاهشدهنده فشارخون است. کمک به هضم غذا می کند و تصفیهکننده خون است. گرفتگی صدا را برطرف میکند و موجب تقویت دستگاه گوارشی میشود. با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلولهای سرطان خون است زیرا به علت داشتن ویتامین C و انتیاکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی است. موارد منع مصرف: افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند. مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود. مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون می باشند توصیه نمی شود. طرز تهیه: عناب را شسته و خیس کنید سپس هسته آن را بیرون آورده و میوه خرد شده را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. به علت شیرین بودن دانه های عناب نیازی به شیرین کردن نمی باشد و در صورت تمایل می توانید چند قطره آب لیموترش به آن اضافه کنید.