این دسری که امروز برایتان آموزش میدهیم مخصوص کشور کوبا است، یکی از مفیدترین نوشیدنیها مخصوص روزهای گرم است که مواد اولیه اس نعنا و لیموست. اسم این دسر موخیتو است و بستگی به زبان و مکانهای جغرافیای کشورها دارد که آن را موهیتو یا موخیتو هم می گویند. موخیتو توتفرنگی یا به قول افغانها «توتزمینی» از همین خانواده است. البته که هنوز درباره واکنش کوباییها در مورد این نوشیدنی کپیشده، گزارش نشده. این نوشیدنی از نوع موکتل است برخلاف خواهر خواندهاش که در کوبا یکجور کوکتل است. اگر پولمان میرسد و امسال تابستان، به جای خرید طلا میتوانیم توتفرنگی بخریم، بد نیست این نوشیدنی خوشمزه، تازه و باطراوت را امتحان کنیم. یک لیوان موخیتو توتفرنگی پر از یخ و نعنا پیشنهاد امروز ما است؛ بهترین انتخاب برای زمانی که از گرما و آلودگی هوا به خانه پناه میبریم و دلمان یک نوشیدنی بینهایت خنک میخواهد که همه بغضها و خستگیها را بشوید و ببرد. موادی که لازم داریم: – برای هر نفر سه تا پنج توتفرنگی – چهار تا پنج شاخه نعنای تازه – برای هر نفر نصف لیمو ترش تازه – یک پیمانه آب گازدار – عرق نعنا نیم پیمانه (دلبخواه) برای شربت: – یک پیمانه شکر نرم و ریز – یک پیمانه شکر – یک پیمانه آب – یک پیمانه نعنای کوبیده – دو تا سه قاشق غذاخوری آب لیموی تازه توتفرنگی در این نوشیدنی خودش شیرین است ولی این شربت ساده معمولا با آن نوشیده میشود. اگر دوستدارید شیرینتر شود، میتوانید با کم و زیادکردن اندازه شکر، مزه را تنظیم کنید: روشها: روش اول: ۱- توتفرنگیها را دو بخش میکنیم؛ تعدادی باید خوب کوبیده شوند و تعدادی فقط از وسط نصف شوند. ۲- توتفرنگیها (تعدادی که دوست داریم) در کاسه یا پارچ با چنگال له میشوند. نعنا در هاون کوبیده میشود. بعد همه مواد را در پارچ ریخته و آنقدر هم میزنیم تا شکر حل شود. (برای این روش باید مزه شیرینی کنترلشده شکل بگیرد و نباید همه شکر را ناگهان خالی کنیم. همینطور یک پیمانه آب مربوط به شربت، حذف میشود و به جای آن آب گازدار و عرق نعنا میریزیم.) بعد از حل شدن مواد، نصف لیوانها را پر از یخ کرده و موخیتو را روی یخها رها میکنیم. روش دوم: ۱- در یک قابلمه یا ماهیتابه کوچک، شکر و آبلیمو و آب را با هم مخلوط کرده و روی شعله ملایم میگذاریم و هم میزنیم تا مواد در هم حل شوند. ۲- قابلمه را از روی شعله برداشته و نعنا را در آن میریزیم و میگذاریم تا زمان خنکشدن مایع، نعنا جانمایهاش را به دل شربت بسپارد. ۳- بعد از سردشدن مایع، آن را از یک صافی کوچک رد میکنیم و جسد نعنا را دوباره در شربت می اندازیم. ۴- این شربت نعنا را در یک پارچ یا لیوان بزرگ میریزیم. چند تا از توتفرنگیها را اضافه میکنیم و با چنگال کمی له میکنیم تا رنگ مایع سرخ شود. از نعنای باقیمانده قبلا ساطوری شده هم به مایع داخل پارچ اضافه میکنیم. عرق نعنا را میریزیم. لیموی معطل را هم در پارچ میفشاریم. مواد را خوب هم میزنیم یا با قاشق بزرگ فشار میدهیم. میتوانیم همه این کارها را جداگانه در هر لیوان برای هر فرد انجام دهیم و با مقدار زیادی یخ کار را تمام کنیم.