غذای فلفلی با عدس و تخم‌ مرغ

شروع موضوع توسط Nazanin ‏9/10/15 در انجمن غدا های رژیمی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    e5f8f753d6b55b6dc5109cbf47cea37f.jpg

    این غذا که مخلوطی از عدس، دال عدس و لپه است از خوراکی های تند است و با تخم‌مرغ در فر گذاشته و خوش طعم می‌شود، این رسپی خوب و خوشمزه ای است

    یک‌سری غلات، حبوبات، کنسرو و ادویه‌های مانده در گوشه‌وکنار قفسه‌ها هستند که زیاد سراغشان نمی‌رویم اما به درد این غذای خلاق می‌‌خورند. می‌توانیم چند ادویه را به دلخواه کم یا زیاد کرده و سبزی مورد علاقه‌مان را جایگزین جعفری یا گشنیز کنیم. می‌توانیم از روغن یا شیر نارگیل هم استفاده کنیم و با کمی تخم گشنیز، برشتگی و سلامتش را بیشتر کنیم.

    2d4edc8d84928b34d87ac2f5be6ef410.jpg
    مواد لازم برای عدس تند و تخم‌مرغ دو تا چهار نفر:

    – یک پیمانه دال‌عدس
    – یک پیمانه لپه
    – نیم پیمانه عدس
    – دو تا سه عدد پیازچه یا پیاز کوچک آبدار
    – دو حبه سیر
    – یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
    – دو پیمانه آب مرغ یا آب سبزیجات یا آب تنها
    – چهار عدد تخم‌مرغ (برای هر ظرف یک عدد)
    – یک پیمانه یا دسته گشنیز یا جعفری خردشده یا هر سبزی که دوست دارید
    – دو قاشق غذاخوری ادویه گِرَم ماسالا (شامل هل سبز، برگ بو، جوز هندی، میخک، زیره، فلفل قرمز، گشنیز و بادیان ختایی)

    958c12902d8712bb6be7a1543a80ca05.jpg
    ادویه

    ادویه گرم ماسالا به معنای «مخلوط تند» است و در غذاهای هندی و پاکستانی استفاده می‌شود. اما اگر عادت به این همه ادویه گرم ندارید و پودر آماده آن را هم ندارید، می‌توانید از بین این موارد، چیزهایی را که به سلیقه‌تان نزدیک‌تر است، انتخاب کنید. کمی در ماهیتابه داغ، بو بدهید و بعد آسیاب‌شان کنید. جوز هندی و میخک و بادیان ختایی ممکن است غذا را تلخ کنند. باید مراقب اندازه‌شان در غذا باشیم.


    روش آماده کردن:

    ۱- لپه و عدس (پاک و شسته‌شده) باید در دو ظرف جدا با کمی آب نیم‌پز شوند. هر کدام زمان متفاوتی دارند و باید تا وقتی هنوز نیمه‌پزند، برداشته شوند. دال‌عدس زودتر آماده می‌شود و چون احتمال دارد له شود، باید شسته و کنار گذاشته شود تا بعدا با پیازداغ آن را بپزیم.

    ۲- پیازچه یا پیاز و سیر را در روغن زیتون تفت می‌دهیم. وقتی طلایی شدند، دال‌عدس خام را اضافه می‌کنیم و کمی که تفت خورد، عدس و لپه نیم‌پز را که خوب آبکشی شده‌اند، همراه پیازداغ، بو می‌دهیم و ادویه گرم ماسالا را (هر بخشی از آن را که دوست دارید) اضافه می‌کنیم.

    ۳- وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند و بوی ادویه برخاست، آب مرغ یا سبزیجات را اضافه می‌کنیم. وقتی جوش آمد، در قابلمه یا ماهیتابه را می‌بندیم تا زمانی حدود ۲۰ دقیقه که مواد کاملا بپزد. در آخرین لحظه که خوراک کمی آبدار است، بعد از خاموش کردن شعله، کمی گشنیز یا جعفری تازه ساطوری را روی آن می‌ریزیم.

    ۴- فر باید روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم شده باشد. داخل ظرف‌های کوچک و قشنگ مخصوص فر را با کمی روغن، چرب می‌کنیم.

    ۵- حدود یک فنجان از مواد آماده را در ظرف‌های مخصوص می‌ریزیم. وسط مواد را کمی گود می‌کنیم و در این گودی یک تخم‌مرغ را می‌شکنیم. روی تخم‌مرغ کمی نمک می‌زنیم و ظرف‌ها را حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر می‌گذاریم.

    ۶- تخم‌مرغ‌ها باید کاملا ببندند و یک نقاشی زیبا و جذاب را جلوی چشم‌مان شکل بدهند. وقتی آماده شدند، رویشان از سبزی تازه باقی‌مانده و کمی تخم‌گشنیز خردشده، می‌ریزیم و همان‌موقع سرو می‌کنیم.

    منبع : گوشه آشپزخانه