مواد لازم : برنج 2 پيمانه گوشت 200 گرم سبزي خرد شده ( ترخون ، ريحان ، جعفري ، گشنيز ، پيازجه ، شويد ) 2 پیمانه ونوشك تازه ۲ الي ۳ قاشق پياز سرخ شده ۲ قاشق غذا خوري خلال پوست پرتقال ۲ قاشق غذا خوري زرشك قرمز ۳ قاشق غذا خوري سرکه دو سوم ليوان شكر نصف ليوان فلفل سياه و قرمز به ميزان دلخواه روغن زيتون ۲ الي ۳ قاشق آب نيم ليوان ( در صورت دسترسي به ونوشك در غير اين صورت ونوشك را حذف كنيد) طرز تهيه : اگر دوست نداريد برنج داخل دلمه نرم شود از برنج دانه بلند خارجي استفاده كنيد برنج را با آب و زردچوبه و نمك و كمي روغن زيتون به صورت كته درست كنيد . گوشت را با نمك ، زردچوبه ، فلفل و كمي روغن و پياز رنده شده ابتدا كمي تفت داده و بعد با يك ليوان آب بپزيد و صبر كنيد تا تمام آبش تبخير شود . خلال پوست پرتقال را با آب يك دور بجوشانيد تاتلخي آن گرفته شود و توسط صافي از آب جدا كنيد . سسي ازشكر و سركه و آب را تهيه كرده و بچشيد و در مقدارش با توجه به ذائقه تان ميزان شكر و سركه را تغيير دهيد و جند قاشق از آن را براي روي دلمه كنار بگذاريدو بقيه را با مواد خوب مخلوط کنید.در صورت تمايل از سسهاي مورد علاقه خودتان استفاده كنيد . مواد را روی برگها در قالب بريزيد و با پشت قاشق مواد را يكنواخت و فشرده كنيد و سپس بادنباله برگ مو كه از اطراف قالب آویزان است روی مواد را بپوشانید . و چند قاشق از سس سرکه وشکر را برای جلوگیری از خشک و برشته شدن برگهاروی آن بریزید. توسط فويل روي قالب را بپوشانيد تا زماني كه در فر ميگذاريد دم بكشد . قالب را به مدت يك ساعت در فر با درجه متوسط بگذاريد تا دلمه دم بيفتدفر را خاموش وفويل را از قالب جدا كنيد و يك ديس روي قالب وارونه كنيد و دلمه كه شبيه به يك حلقه شده ( دلمه حلقه ای ) را برگردانيد وبا سليقه خودتان آنرا تزئين كنيد. اگر از برنج ايراني استفاده كنيد و يا ميزان سس را بيشتر كنيد مايه دلمه نرم ترو چسبنده تر ميشودكه بعضي اين نوع را بيشتر مي پسندند.