این روزها خوردن غذاهای گوناگون یكی از تفریحات انسانها در جهان به شمار می آید. اما خوردن غذا فقط برای لذت بردن نیست، بلكه کارکرد غذا بالاتر از این است و برای ادامه زندگی، رشد، بازیابی بافتها و حفظ سلامت بدن مورد نیاز است. امروزه خوردن غذاهای متنوع یكی از تفریحات انسانها در دنیا محسوب میشود. اما خوردن غذا صرفا برای لذت بردن نیست، بلكه عملكرد غذا فراتر از این است و برای بقا، رشد، بازیابی بافتها و حفظ سلامت بدن لازم است. بدن هر فرد بسته به سن و وزن، جنس و نوع كار او به میزان مشخصی از كالری نیازمند است. غذا برای بدن مانند سوخت عمل می کند و انرژی شیمیایی لازم را جهت تامین انرژی ، فعالیت های روزانه و رشد بدن تامین می کند . انسان برای بقا، حفظ و ترمیم بافت های فرسوده بدن به انرژی نیاز دارد. غذا علاوه بر انرژی ، پروتئین ، کربوهیدرات ، چربی ، ویتامین ، مواد معدنی و فیبر مورد نیاز بدن را نیز تامین می کند. بدن ما به مقدار مشخصی از مواد غذایی نیاز دارد .عدم تعادل در میان این مواد و کمبود یا فزونی این مواد در بدن (که شامل انرژی هم می شود ) به سلامتی بدن ما آسیب می رساند. کتاب حاضر به بررسی میزان مورد نیاز انرژی بدن می پردازد و به خوانندگان می آموزد که چگونه از طریق کنترل کالری به تعادل وزن و سلامتی دست پیدا کرده و از امراض و خطراتی که از چاقی و کمبود وزن ناشی می شوند جلوگیری کنند. میزان انرژی موجود در غذا با واحد گرمایی به نام کالری اندازه گیری می شود.کالری سوخت بدن را برای ادامه حیات تامین می کند . همچنین انرژی مورد نیاز بدن ما را جهت انجام عملکردهای بدن تامین می کند. ما انسان ها برای بقا ، تنفس ،پمپاژ خون و همه ی فعالیت های فیزیکی مانند دویدن ، راه رفتن ، نشستن و برخاستن به انرژی نیاز داریم .حتی زمانی که استراحت می کنیم و یا در حال خوابیم کالری (انرژی ) مورد نیاز است . کالری برای هضم غذا ، ساخت انرژی از غذای موجود در بدن ، حفظ دمای بدن و ایجاد تعادل نیز مورد نیاز است . علی رغم اهمیت بسیار زیاد کالری برای بدن به این نکته باید توجه داشته باشیم که دریافت و مصرف کالری به اندازه کافی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است .اگر افراد بتوانند به میزان مورد نیاز بدنشان در طول روز کالری استفاده کنند ، هیچگاه دچار مشکلی به نام چاقی و یا کمبود وزن نخواهند شد. کالری بیش از اندازه باعث ایجاد چاقی شده و کمبود آن نیز مشکلات دیگری را برای بدن شما ایجاد می کند. کتاب حاضر به بررسی میزان مورد نیاز انرژی بدن می پردازد و به خوانندگان می آموزد که چگونه از طریق کنترل کالری به تعادل وزن و سلامتی دست پیدا کرده و از امراض و خطراتی که از چاقی و کمبود وزن ناشی می شوند جلوگیری کنند. این کتاب دارای 8 فصل است که توسط انتشارات کلید آموزش به چاپ رسیده است . منابع غذایی کالری ،عدم تعادل کالری ،وزن متناسب بدن ،کنترل وزن (چاقی ،لاغری )،چربی بدن ،دلایل چاقی ،کمبود وزن ،محاسبه کالری،ارزش غذایی مواد و غذاهای رایج ،مصرف انرژی در فعالیت های بدنی و ورزشی ، روش های آشپزی کم کالری ،روش های کنترل جذب کالری ، برخی از مباحث ذکر شده در کتاب حاضر می باشند. مشخصات کتاب نویسنده:یوجا ملهاترا مترجم:سعیده مظلومی ناشر:کلید آموزش منبع- تبیان