زمانی که در باره یک بیماری که از آلودگی به سراغ انسان می آید می شنوید، زود فکرتان به سمت رستورانها و غذا خوری های بینراهی میرود؛ ولی فکرش را هم نمیکنید که این آلودگی ها در آشپزخانه شما هم ممکن است وجود داشته باشددر زیر به برخی از منابع اصلی آلودگی در آشپزخانه اشاره خواهیم کرد. دستهای شما شستن دستها پیش از شروع به کار و نیز در حین کار کردن تنها راه جلوگیری از انتشار آلودگی در آشپزخانه است. شستن دستها با آب کافی نیست. حتماً باید دستها را با آب و صابون بهدرستی شستوشو دهید. شیر آب را نیز فراموش نکنید. یادتان باشد هنگامیکه میخواهید دستتان را بشویید، قبل از آن شیر آب را دستزدهاید پس ممکن است آلودگی به شیر آب منتقل شده باشد. بهتر است بعد از شستن دستها شیر آب را نیز بشویید. حولههای آشپزخانه حوله آشپزخانه یکی از مناطق مهم در تجمع آلودگی به شمار میآید. گاهی ممکن است بدون آنکه دستهای خود را با صابون شسته باشید، با حوله آنها را خشک کنید. سپس بعد از شستن دستهایتان نیز با همان حوله آنها را خشک کنید و به همین سادگی آلودگی را دوباره به دستهایتان منتقل کنید. برخی از افراد حتی از همان حوله برای خشک کردن ظرفها نیز استفاده میکنند. بهتر است برای کارهای مختلف (خشک کردن دستها، خشک کردن ظروف، پاک کردن ظرفشویی و غیره) از حولههای مجزا استفاده کنید.a اسفنجهای ظرفشویی یکی دیگر از منابع آلودگی اسفنجهای ظرفشویی هستند که بسیاری از باکتریها را میتوانند به آسانی در خود رشد دهند. بهترین راه برای از بین بردن باکتریهای اسفنج آن است که در پایان روز 20 ثانیه آن را درون مایکروفر بگذارید . به این ترتیب همه باکتریهای آن از بین میرود. تختهگوشت اگر از یک تخته مشترک برای خورد کردن گوشت و سبزیها استفاده میکنید. بهتر است حتماً بعد از اتمام کار آن را با آبصابون و آب گرم بشویید. همچنین بهتر است بعد از مدتی که تخته ساییده شده است و در آن بریدگیهای عمیق ایجاد شده، آن را تعویض کنید. موبایل و تبلت وسایل الکترونیکی ما همهجا میروند. مطمئناً آنها را داخل آشپزخانه نیز میبرید؛ به این ترتیب آنها میتوانند بهراحتی ناقل انواع باکتریها و میکروارگانیسمها باشند. به این دلیل اگر در حین پختوپز گاهی موبایل خود را چک میکنید، به خاطر داشته باشید که حتماً دستهای خود را دوباره بشویید و بعد به آشپزی ادامه دهید.