توصیه ها و هشدارهای مهم مخصوص شست و شوی لباس

شروع موضوع توسط Nazanin ‏11/10/15 در انجمن شستشو و نظافت

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    d9027ccbbb0b5cb287e89b051e8a44c1.jpg

    برای پیشگیری از رنگ پس دادن لباس ها در هنگام شست و شوی به یکدیگر چه کارهایی باید انجام دهیم و چه روشهایی را باید در پیش بگیریم بهتر است در ادامه مطلب به برخی هشدارها و توصیه های مهم ما در این زمینه گوش فرا دهید تا به نتیجه مطلوبی برسید


    در این مقاله یاد می‌گیرید چگونه مانع رنگ پس دادن لباس‌ها در هنگام شستشو شده و در نتیجه از آسیب به لباس‌های دیگر جلوگیری کنید.

    روش اول : قبل از شستشو

    قبل از شستن لباس‌ها آن‌ها را بررسی کنید.

    همیشه هنگام شستشوی لباسی برای بار اول انتظار رنگ پس دادن آن را داشته باشید. انتظار بدترین چیزها را داشتن مانع از این می‌شود که تصادفاً همه‌ی لباس‌ها را در ماشین لباسشویی صورتی کنید. وقتی فهمیدید آن لباس مشکلی ایجاد نمی‌کند می‌توانید آن را بدون نگرانی به شکل عادی بشویید. در هنگام بررسی لباس‌ها، خصوصاً به لباس‌های بسیار روشن دقت کنید. این لباس‌ها رنگ بیشتری داشته و احتمال پس دادن رنگ در آن‌ها بیشتر است. رنگ‌هایی مانند قرمز براق، سبز و آبی معمولاً ناپایدارتر بوده و در اولین دفعه‌ی شستشوی این‌گونه لباس‌ها باید توجه خاصی به آن‌ها داشت.

    لباس‌ها را تفکیک کنید.

    یکی از موارد احتیاطی این است که همیشه لباس‌های کثیف خود را تفکیک کنید. تا جایی که امکان دارد لباس‌های سفید، روشن و کمرنگ، روشن با رنگ‌های مشابه، تیره و حوله‌ها را همگی جدا کنید. اگر این کار را انجام دهید حداقل خاطر جمع هستید که رنگ دادن یک لباس سبب از بین رفتن رنگ لباس‌های دیگر نخواهد شد. اختصاص دادن سبدهای جداگانه برای لباس‌های کثیف بر اساس رنگ آن‌ها، به شما در ساماندهی و مدیریت فرآیند شستشو کمک می‌کند.

    اصطکاک را به حداقل برسانید.


    وقتی پارچه‌ها با سایش زیادی مواجه شوند، این سایش سبب شکستگی‌های بسیار کوچکی در آن‌ها می‌شود که می‌توانند رنگ‌های داخل پارچه را آزاد کنند. این‌ یکی از دلایلی است که شما با گذشت زمان شاهد از بین رفتن رنگ لباس‌ها هستید (خصوصاً پارچه‌های کتان). با شستن لباس‌های سنگین (مانند شلوارهای جین) با یکدیگر این سایش را کاهش دهید. در ضمن مطمئن شوید تمامی زیپ‌ها و دکمه‌های لباس را بسته‌اید.

    همچنین شاید مایل باشید لباس‌ها را پشت ورو کنید تا سایش در سمت روی پارچه را کاهش دهید. این کار خصوصاً برای شلوارهای جین مؤثر است.

    شما همچنین می‌توانید دور فشار پایدار در ماشین لباسشویی را که از دور عادی آن آرام‌تر است امتحان کنید. این کار به حفظ لباس‌های شما کمک می‌کند.

    میزان پایداری رنگ را امتحان کنید.

    شما همچنین می‌توانید قبل از شستشو پایداری رنگ (میزان ماندگاری آن) را امتحان کنید. لباس را به مدت نیم ساعت در ظرف‌شویی پرشده از آب و صابون قرار دهید. اگر رنگ آب تغییر کرد، لباس شما رنگ پس می‌دهد و در حین شستشو نیاز به مراقبت ویژه دارد.

    روش دوم : در هنگام شستشو

    نمک یا سرکه اضافه نکنید.

    شاید درجایی این نکته را خوانده باشید که برای شستن لباس‌هایی که احتمال رنگ دادن دارند به آن‌ها نمک یا سرکه بزنید، اما این توصیه چندان خوب نیست. درست است که برخی از رنگ‌ها با سرکه پایدار می‌شوند، در واقع این توصیه نیز از همین جا نشأت می‌گیرد، اما این‌گونه رنگ‌ها اغلب رایج نیستند. به‌علاوه، سرکه می‌تواند به رنگ‌های دیگر واقعاً آسیب برساند. بنابراین در کل این مواد را به لباس‌های خود اضافه نکنید. چون نه‌تنها کمکی نمی‌کنند بلکه ممکن است به لباس شما آسیب نیز بزنند.

    بااین‌حال، سرکه برای از بین بردن بو‌های شدید عالی است. از سرکه برای شستشوی لباس‌های زیر، جوراب، لباس‌های باشگاه و حوله‌های خود استفاده کنید.

    لباس‌های خود را با آب سرد بشویید.


    در گذشته، وقتی پودرهای لباسشویی خیلی مؤثر نبودند، شستن لباس‌ها با آب داغ فکر خوبی بود. این کار برای آن که لباس‌ها به‌ اندازه‌ی کافی تمیز شوند لازم بود. با این‌حال، این روزها پودرها بسیار مؤثر هستند، و شستن لباس‌ها با آب داغ تنها برای شستن ملافه، حوله و پارچه‌ها و لباس‌های سفید ضرورت دارد. برای شستشوی هر چیز دیگری می‌توان از آب سرد استفاده کرد.

    البته اگر در منطقه‌ی خیلی سردی زندگی می‌کنید شاید لازم باشد آب را تنظیم کنید. در زمستان نیز آب ممکن است خیلی سرد شود، بنابراین اگر می‌دانید بیرون هوا خیلی سرد است، شاید نیاز باشد تا لباسشویی را روی آب گرم تنظیم کنید.

    از ورقه‌های جذب رنگ استفاده کنید.

    اگر لباس شما همچنان رنگ می‌دهد، می‌توانید از ورقه‌های جذب رنگ که در بیشتر مغازه‌های لوازم مربوط به شستشو موجود است استفاده کنید. این ورقه‌ها هر رنگی که پس داده می‌شود را به خود جذب می‌کنند و مانع خراب شدن رنگ لباس‌های دیگر می‌شوند.

    اگر لباس‌ها خیلی بدرنگ می‌دهند آن‌ها را با دست ‌شسته و یا بعداً به خشک‌شویی ببرید.


    اگر لباس‌های شما همچنان پس از یک یا دو بار شستشو رنگ می‌دهند، شاید لازم باشد آن‌ها را با دست ‌شسته و یا به خشک‌شویی ببرید. هر دو گزینه می‌توانند تا مدت‌زمان زیادی به حفظ لباس‌های شما کمک کنند.

    در شرایطی که می‌خواهید لباس‌های خود را در حد اولیه بشویید، اما دغدغه‌ی پاک کردن لکه‌ها یا کثیفی را ندارید، می‌توانید از بخار برای تمیز کردن لباس‌ها استفاده کنید. این کار باکتری‌ها را کشته و بوی بد را از بین می‌برد، اما نمی‌تواند آلودگی را پاک کند.

    روش سوم: قبل از خرید

    لباس‌هایی انتخاب کنید که مواد آن‌ها پایدارتر است.


    اگر واقعاً نمی‌خواهید با رنگ پس دادن و یا مشکلات دیگر در هنگام شستشو مواجه شوید، وقتی لباس می‌خرید باید سعی کنید لباس‌هایی را انتخاب کنید که از مواد پایدار ساخته شده‌اند و رنگ را بهتر نگه می‌‌دارند. از لحاظ ثبات رنگ، پلی‌استر بهترین گزینه است، به طوری که حتی پس از سال ها استفاده به ندرت رنگ خود را از دست می‌دهد. با این حال، وقتی حرف از نگهداری و ثبات رنگ می‌شود پارچه‌های کش‌باف و تریکو و همچنین پارچه‌ی کتان با کیفیت نیز مقاوم هستند.

    شکنندگی لباس را قبل از خرید بررسی کنید.

    وقتی لباس جدید می‌خرید، قبل از خرید‌ کاملاً آن‌ را لمس کنید. آیا کمی حالت خشک و شکننده دارد؟ شما با این حس آشنا هستید: شبیه وقتی‌که در لباس‌های در حال شستشو شوینده زیادی ریخته‌اید و یا وقتی مایو یا لباس‌های شما پس از شنا در اقیانوس خشک‌شده‌اند. این حالت روی لباس‌های مغازه دلالت بر این امر دارد که ممکن است مقداری رنگ روی پارچه مانده باشد که به‌درستی پاک نشده است.

    بااین‌حال شما هنوز هم می‌توانید این‌گونه لباس‌ها را بخرید، فقط فراموش نکنید تا دو یا سه بار اولی که نیاز به شستشو دارند آن‌ها را با دست بشویید.

    برچسب هشداردهنده را بخوانید.

    وقتی به دنبال خرید لباس‌های جدید هستید به نوشته‌های روی برچسب لباس‌ها نگاهی بیندازید. جملاتی مانند “آن را برعکس داخل ماشین لباسشویی بیندازید”، “با آب سرد بشویید” (وقتی لباس رنگ تیره ندارد)، “ممکن است رنگ آن برود” همگی نشانه‌هایی هستند که حتی تولیدکننده نیز می‌داند که رنگ‌ آن لباس ناپایدار است.

    دیدن جملاتی مانند این نباید مانع شما برای خرید آن لباس شود، تنها باید شما را آگاه کند تا برای حفظ آن لباس و رنگ ندادن آن احتیاط لازم را به عمل‌آورید.

    در مورد لباس‌های خیلی گران‌قیمت احتیاط کنید.
    موضوع خنده‌دار این است که احتمال رنگ پس دادن در لباس‌های خیلی گران بسیار بیشتر از لباس‌های ارزان است. یک مثال خوب ابریشم در برابر پلی‌استر می‌باشد. ابریشم دارای ظاهری زیبا و جنسی لطیف است، اما در مقایسه با پلی‌استر رنگ را خیلی کم نگه می‌دارد. دلیل آن این است که تولیدکنندگان لباس اغلب باید بین دوام و جذابیت لباس تعادل برقرار کنند، و قطعاً وقتی مسئله تولید لباس‌های گران‌تر مطرح باشد دوام لباس کم می‌شود.

    نکته


    • پارچه‌های بادوام مانند کتان، نسبت به انواع ظریف‌تر در مقابل نگهداری رنگ مقاوم‌ترند.

    • در لباس‌های تیره از رنگ‌های تیره استفاده‌شده است و پاک کردن رنگ‌های تیره زمانی که به لباس‌های دیگر منتقل می‌شوند بسیار دشوار است.

    هشدار
    هرگز لباس‌های سفید را با هیچ نوع لباسی که رنگی‌ است نشویید. اهمیتی ندارد لباس رنگی چقدر روشن است، اگر با لباس‌های سفید شسته شود، همیشه این احتمال وجود دارد که رنگ‌های پارچه به لباس سفید منتقل شوند.