اطلاعات کامل در مورد عارضه گواتر

شروع موضوع توسط Nazanin ‏13/10/15 در انجمن بیماری ها و راه درمان

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    94e30a43f8acc9adf247b915ca482dac.jpg

    درمورد انواع مختلف گواتر و راههای درمانی برای هرکی توضیحات کامل و جامعی آورده ایم با ما همراه باشید.


    گواتر انواع مختلفی دارد: – گواتر ساده. ممکن است به دلیل ناشناخته‌ای رخ دهد. در واقع این نوع گواتر زمانی رخ می‌دهد که غده‌ی تیروئید نمی‌تواند برای تامین نیازهای بدن به اندازه‌ی کافی هورمون تیروئید تولید کند. این مسئله می‌تواند به خاطر کمبود ید در رژیم غذایی باشد. – گواتر گرهی سمی. که در آن غده‌ی تیروئید متورم بوده و دارای نقاط متورم و گرد و کوچکی به نام گره است. یک یا چند تا از این گره‌ها هورمون‌های تیروئید زیادی تولید می‌کنند. بدن برای تولید هورمون تیروئید به ید نیاز دارد: – گواتر ساده ممکن است در افرادی رخ دهد که در مناطقی زندگی می‌کنند که خاک و آب دارای یُد کافی نیستند.

    گواتر ساده، بزرگ شدن یا تورم غده‌ی تیروئید است و معمولا سرطان محسوب نمی‌شود.
    انواع و علل
    گواتر انواع مختلفی دارد:
    – گواتر ساده. ممکن است به دلیل ناشناخته‌ای رخ دهد. در واقع این نوع گواتر زمانی رخ می‌دهد که غده‌ی تیروئید نمی‌تواند برای تامین نیازهای بدن به اندازه‌ی کافی هورمون تیروئید تولید کند. این مسئله می‌تواند به خاطر کمبود ید در رژیم غذایی باشد.
    – گواتر گرهی سمی. که در آن غده‌ی تیروئید متورم بوده و دارای نقاط متورم و گرد و کوچکی به نام گره است. یک یا چند تا از این گره‌ها هورمون‌های تیروئید زیادی تولید می‌کنند.
    بدن برای تولید هورمون تیروئید به ید نیاز دارد:
    – گواتر ساده ممکن است در افرادی رخ دهد که در مناطقی زندگی می‌کنند که خاک و آب دارای یُد کافی نیستند. مردم در این نواحی در رژیم غذایی‌شان یُد کافی وجود ندارد.
    – در بسیاری از محصولات غذایی در ایالات متحده استفاده از نمک یُددار باعث می‌شود که از کمبود ید در غذا پیشگیری شود.
    علائم
    شایع‌ترین علامت گواتر، بزرگ شدن غده‌ی تیروئید است. این اندازه ممکن است از یک گره‌ی کوچک تا یک غده‌ی بزرگ در گردن باشد. در موارد نادر، تیروئید متورم می‌تواند فشار زیادی به نای و مری وارد کند. این فشار ممکن است به مشکلات زیر منتهی شود:
    – مشکلات تنفسی، خصوصا هنگام دراز کشیدن به پشت
    – سرفه
    – گرفتگی و خشِ صدا
    – مشکلات بلع غذا، خصوصا غذاهای سفت
    تشخیص بیماری
    معمولا گواتر ساده خودش به مرور از بین می‌رود و یا ممکن است خود به خود بزرگ شود. در طی زمان، ممکن است روند تولید تیروئید از غده‌ی تیروئید کم شود که به این وضعیت کم‌کاری تیروئید می‌گویند. در برخی موارد، گواتر ممکن است سمی شده یا دچار بیش‌فعالی تیروئید شود و برای خودش هورمون تیروئید تولید کند. این مسئله ممکن است باعث تولید مقدار زیادی هورمون تیروئید شود که به آن پرکاری تیروئید می‌گویند.