افراد نامناسب برای تشکیل زندگی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏14/10/15 در انجمن ازدواج

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    bb75a03894c0a8339f47a6cd69120375.jpg



    بهتر است با افرادی که همچین خصوصیاتی دارند ازدواج نکنید چون تجربه ثابت کرده است زندگی با اینگونه افراد جز پشیمانی چیزی به بار نمی آورد!


    نوشت: اما با تمام این‌ها و با تمام این معایب و مشکلاتی که داریم، کار می‌کنیم، شغل داریم، ازدواج می‌کنیم و صاحب فرزند می‌شویم ولی همین اصل و قاعده «هیچ کسی کامل نیست» گاهی ممکن است برای ما دردسر درست کند و یک عمر زندگی ما را نابود کند.

    گاهی ممکن است شما بر اساس همین قاعده خودتان را قانع کنید و با فردی ازدواج کنید که مثلاً نمی‌تواند خشم خود را کنترل کند، یا با فردی که مسئولیت‌پذیر نیست یا فردی که هنوز در کودکی خود مانده و بالغ نشده البته گاهی اوقات هم ممکن است افرادی این قاعده را اصلاً قبول نداشته باشند و بگویند که طرف مقابل ما باید از همه نظر کامل باشد و هیچ عیب و ایرادی نداشته باشد که متأسفانه در بسیاری از موارد این قبیل افراد دچار تجرد ناخواسته می‌شوند و تا آخر عمر منتظر اسب سفید با شاهزاده رویاها می‌مانند!

    بنابراین برای اینکه نه دچار سرنوشت گروه اول شویم که چشم‌بسته به هر فردی پاسخ مثبت می‌دهند و نه دچار سرنوشت گروه دوم شویم که از شدت سخت‌گیری خانه‌نشین شده‌اند، باید نکاتی را در انتخاب همسر آینده رعایت کنیم که یکی از این نکات بررسی این سوال است که چه کسانی برای ازدواج مناسب نیستند؟ به عبارت دیگر در چه صورتی اصل «هیچ ** کامل نیست» در مورد بعضی از افراد اعتبار خودش را از دست می‌دهد؟ زن روز با این مقدمه می‌نویسد:

    همانطور که گفتیم همه ما عیب‌هایی داریم اما برخی از ویژگی‌‌ها هستند که نسبت به سایر ویژگی‌ها خطرناک‌تر و آسیب‌پذیرتر هستند و کسانی که چنین ویژگی‌هایی دارند، باید از فهرست افراد مورد نظر شما حذف شوند و کنار گذاشته شوند.

    این ویژگی‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:

    1- افراد معتاد به مواد مخدر و الکل:

    دختری عاشق فردی هروئینی شده بود و معتقد بود این فرد بعد از ازدواج اعتیادش را ترک خواهد کرد و حتی خانواده این دختر هم با این وصلت موافق بودند. اما واقعیت این است که تصور ترک اعتیاد بعد از ازدواج یک تصور کاملاً غلطی است چراکه ازدواج نه تنها باعث ترک کردن نمی‌شود بلکه بر استرس فرد معتاد هم اضافه می‌کند و حتی ممکن است اعتیادش شدیدتر هم بشود.

    از طرف دیگر ازدواج با یک فرد معتاد تنها به دلیل اعتیاد نیست بلکه اعتیاد باعث تغییراتی در فرد می‌شود، تغییراتی مانند خواب آلودگی، کم اشتهایی، پرحرفی، کاهش فعالیت، افزایش پرخاشگری، بدبینی و… که تمام این تغییرات روانشناختی مانع احساس خوشبختی می‌شود بنابراین اگر قرار است با یک فرد معتاد ازدواج کنید یا اگر عاشق یک فرد معتاد شده‌اید، بهترین کار این است که قبل از هر چیز از او بخواهید اعتیادش را ترک کند و سپس بعد از یک سال اقدام به ازدواج کنید چراکه در طول 12 ماه احتمال عود و بازگشت وجود دارد اما به صورت یک اصل کلی بهتر است ازدواج با یک فرد معتاد کاملاً با احتیاط صورت گیرد.

    2- افرادی که به سرعت خشمگین می‌شوند:

    همه ما در زندگی عصبانی می‌شویم و حتی ممکن است خشم خودمان را هم ابراز کنیم این نوع از خشم طبیعی است و مشکلی را ایجاد نمی‌کند اما برخی از افراد هستند که به سرعت و ناگهان خشمگین می‌شوند و به عبارت دیگر خشم آن‌ها متناسب با موقعیت نیست. این افراد می‌خواهند با خشم خود دیگران را کنترل کنند و برای همین همسر یا افرادی که در کنار آن‌ها زندگی می‌کنند، همیشه در حال کنترل رفتار خود هستند تا مبادا باعث خشم ناگهانی او شوند و باعث شوند تا وی به شدت هرچه تمام‌تر خشم خود را بروز دهد. برای آشنایی بیشتر با این افراد در زیر برخی از خصوصیات آن‌ها آورده می‌شود:

    * اگر برخی از چیزها مطابق میلشان نباشد، از کوره در می‌روند و خشم خود را به سرعت بر سر اطرافیان خالی می‌کنند.

    * هنگامی که با نظر او موافق نیستند، با فریاد، بددهنی و تهدید پاسخ می‌دهد.

    * هنگامی که از او می‌خواهید تا کار کوچکی را برایتان انجام دهد، حالت تدافعی گرفته و مخالفت می‌کند.

    * هنگامی که به او توضیح می‌دهید که رفتارش چه تأثیری بر شما‌ می‌‌گذارد، احساس می‌کند که به او حمله شده و با حالت تدافعی و بی‌رحمانه پاسخ می‌دهد.

    * خشم خود را با کوبیدن در، قطع کردن تلفن، ترک اتاق و… نشان می‌دهد.

    * خلق و خویش در عرض چند ثانیه از حالتی مهربان به حالتی عصبانی تغییر می‌کند.

    * وقتی کاری که از شما خواسته است را انجام نمی‌دهید یا اشتباهی مرتکب می‌شوید، آمادگی او برای این که شما را تحقیر کند و فریاد بکشد، بالاست.

    * به کرات در مکان‌های عمومی صدایش را بلند کرده و عصبانی می‌شود.

    * خشم خود را به صورت فیزیکی و با پرت کردن اشیاء نشان می‌دهد.

    * در عین این که ابراز عشق و صمیمیت می‌کند اما هنگام عصبانیت به راحتی همسر خود را کتک می‌زند یا بددهنی می‌کند.

    3- افراد بی‌مسئولیت:

    این افراد معمولاً دیگران را به خاطر مشکلات خود سرزنش می‌کنند. آن‌ها معمولاً سهم خود را در پذیرش مشکلات قبول نمی‌کنند و معمولاً داستان‌های فراوانی از ظلم‌هایی که دیگران در حقشان کرده‌اند، بیان می‌کنند. اگر شما قصد ازدواج با چنین کسانی را دارید، باید بدانید که ظالم بعدی داستان‌های او خواهید بود. برخی از ویژگی‌های این افراد شامل موارد زیر می‌باشد:

    * این افراد به ندرت خشم خود را مستقیماً بیان می‌کنند و در عوض با گله، شکایت، قیافه ناراحت و خلاصه به صورت غیرمستقیم خشم خود را ابراز می‌کنند.

    * وقتی همسرش به او عشق می‌ورزد، احساس می‌کند این کار بی فایده است چرا‌که او نمی‌تواند پذیرای عشق باشد.

    * همیشه چیزی برای ناراحتی او وجود دارد و معمولاً بدعنق است.

    * دلش به حال خودش می‌سوزد و اغلب به خاطر خودش تأسف می‌خورد و آن را بیان می‌کند.

    * به جای این که تصمیم بگیرد و اقدام کند بیشتر وقتش را با گله از روزگار می‌گذراند.

    * دیگران را به خاطر گذشته خود سرزنش می‌کند و آن‌ها را مسئول بدبختی‌های خودش می‌داند.

    * به موفقیت دیگران حسادت می‌کند و خود را با آن‌ها مقایسه می‌کند.

    * وقتی به آن‌ها پیشنهاد می‌شود که برای موفقیت کاری انجام دهند با لیست بلند‌بالایی روبه رو خواهید شد که به شما نشان می‌دهد چرا آن پیشنهاد برای آن‌ها مفید نمی‌باشد.

    * معمولاً کارهای خود را به تعویق می‌اندازند چرا‌که به خود اعتماد ندارند و امیدوار هستند تا دیگران به کمک‌شان بیایند و از آ‌ن‌ها حمایت کنند.

    4- افرادی که دیگران را کنترل می‌کنند:

    افرادی که دیگران را کنترل می‌کنند، درست نقطه مقابل افرادی قرار دارند که از قبول مسئولیت فرار می‌کنند. این افراد، تمام تصمیمات را خودشان می‌گیرند، به دیگران می‌گویند چه کاری انجام دهند، آن‌ها هر کاری می‌کنند تا کنترل امور دستشان باشد و نمی‌خواهند آن را از دست بدهند. این افراد دارای ویژگی‌های زیر هستند:

    * از لحاظ عاطفی محدود و بسته هستند و احساسات خود را به سادگی بروز نمی‌دهند.

    * حس مالکیت زیادی دارند.

    * بسیار حسود هستند.

    * وقتی چیزی تحت کنترل آن‌ها نباشد یا وقتی احساس کنند چیزی مطابق میلشان نیست، به راحتی عصبانی می‌شوند.

    * معمولاً دارای عادت‌های وسواسی هستند.

    * اصلاً دوست ندارند که کسی به آن‌ها بگوید که چه کاری انجام دهند چراکه احساس می‌کنند اوضاع از دستشان خارج شده است.

    * این افراد معمولاً والدینی سلطه‌جو و انتقادگر هستند.

    5- افرادی که هنوز از روابط قبلی خود التیام نیافته‌اند:

    ممکن است برخی وسوسه شوند که با این افراد ازدواج کنند تا مثلاً آن‌ها را نجات دهند اما در واقع ازدواج با این افراد ازدواجی یأس‌آور است و موجب ناامیدی می‌شود. برای آشنایی بیشتر با خصوصیات این افراد برخی از ویژگی‌هایشان در ادامه آمده است:

    * هنوز خشم و انزجار شدیدی نسبت به همسر قبلی خود احساس می‌کند و هر چقدر خشم بیشتری داشته باشد، توانش برای ابراز عشق نسبت به همسر آینده اش کاهش می‌یابد.

    * هنوز به خاطر ارتباط پیشین احساس مسئولیت می‌کند و در نتیجه خودش را گناهکار در نظر می‌گیرد.

    * هنوز رنجش خاطری که از ازدواج قبلی داشته را فراموش نکرده و در شوک روحی به سر می‌برد.