دستکاری گل مژه خطرناک است

شروع موضوع توسط Nazanin ‏15/10/15 در انجمن چشم پزشکی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    d4ce8606641a503bc099928cf7f7686b.jpg

    يكي از شايعترين بيماري‌هاي چشمي بيماري گل مژه است. اين بيماري افراد را در سنين مختلف گرفتار مي‌كند.گل مژه آبسه كوچكي پر از چرك است كه بسيار دردناك و حساس است.كه در نزديكي لبه پلك ظاهر مي‌شود.


    هرمز شمس، چشم پزشک درباره گل مژه تصریح کرد: گل مژه به صورت یک توده متورم، دردناک و قرمز رنگ در نزدیکی لبه پلک خود را نشان می دهد که این توده یک آبسه کوچک است که در اثر عفونت یا التهاب ریشه مژه‌ها ایجاد می‌شود.

    وی تصریح کرد: باکتری به نام استافیلوکوک و تماس دست های آلوده با پلک و رعایت نکردن بهداشت از جمله علل ابتلا به گل مژه هستند.

    شمس تصریح کرد: گل مژه را به دو نوع داخل لبه پلک و خارج لبه پلک تقسیم می‌کنند که نوع داخلی گاهی به سمت پوست و گاهی به سمت ملتحمه چشم است اما نوع خارجی همیشه به سمت پوست است.

    این چشم پزشک خاطرنشان کرد: گل مژه بیماری شایعی است که افراد در سنین مختلف می توانند به آن مبتلا شوند که یکی از علل ابتلا به آن را می توان التهاب لبه پلک نیز دانست.

    وی درباره علائم و نشانه های بیماری گل مژه نیز گفت: ایجاد یک توده برجسته قرمز رنگ دردناک در لبه پلک، احساس سنگینی و درد پلک، ریزش اشک، خارش، سوزش از نشانه‌های این بیماری است.

    شمس درباره درمان این بیماری نیز تصریح کرد: گل مژه‌ها ظرف چند روز به تدریج بهبود می‌یابند و مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند و در روزهای نخستین استفاده از کمپرس گرم باعث تسکین درد می‌شود و ممکن است به سر باز کردن گل مژه و تخلیه ترشحات چرکی کمک کند.

    این چشم پزشک افزود: استفاده از داروهای آنتی بیوتیک یا مالیدن پماد آنتی بیوتیک درمان این بیماری را به دنبال دارد و فرد مبتلا اگر بهداشت را رعایت نکند برای بارهای دیگر نیز می تواند به این بیماری مبتلا شود پس بهداشت در این بیماری نقش اساسی دارد.

    وی درباره شیوع این بیماری در جنس یا سن خاص نیز گفت: این بیماری در دو جنس به یک اندازه دیده می شود ضمن اینکه در بین افراد مسن به علت رعایت کمتر بهداشت بیش از بقیه سنین دیده می شود.