درمان به موقع شکستگی در ناحیه بینی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏16/10/15 در انجمن گوش حلق و بینی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    027204df7f431378abb40ce218deb477.jpg

    اهمیت درمان به موقع شکستگی بینی بسیار بالاست و کسانی که به این مشکل دچارند باید سریعا به فکر درمان باشند.


    رئیس انجمن راینولوژی ایران شکستگی بینی را یکی از حوادث شایع در کودکان دانست و گفت: اگر شکستگی تیغه بینی به مدت 3 روز باقی بماند، منجر به از بین رفتن سلول‌های غضروفی بینی و ایجاد بدشکلی‌هایی در آن می‌شود.

    دکتر محسن نراقی درباره شکستگی بینی کودکان، گفت: شکستگی بینی از شایع‌ترین شکستگی استخوان در کودکان است زیرا استخوان‌های بینی نازک بوده و از سطح صورت برجسته‌ترند.

    این جراح و متخصص گوش، حلق و بینی، افزود: در کودکان به علت اندازه کوچک استخوان بینی، تورم طولانی بعد از ضربه و نیز عدم همکاری کودک در لمس دقیق، در بسیاری از موارد شکستگی‌های بینی مورد غفلت قرار می‌گیرد و تنها پس از پدیدار شدن بدشکلی‌های ظاهری بینی خود را نشان می‌دهند.وی یکی از عوارض شکستگی بینی در کودکان را شکستگی تیغه بینی یا خون مردگی در تیغه بینی دانست و گفت: وارد شدن ضربه به بینی موجب ایجاد لخته خون در بینی و ایجاد خون مردگی می‌شود که نیاز به درمان فوری و اورژانسی دارد، بنابراین معاینه تیغه بینی از کودکانی که دچار شکستگی بینی شده‌اند بسیار ضروری و مهم است.

    رئیس انجمن راینولوژی ایران، افزود: اگر شکستگی تیغه بینی به مدت 3 روز باقی بماند منجر به از بین رفتن سلول‌های غضروفی بینی و ایجاد بدشکلی‌هایی در آن می‌شود به گونه‌ای که استخوان بینی فرورفته می‌شود که اصطلاحا به آن بینی «زینی» شکل می‌گویند.نراقی عنوان کرد: شکستگی بینی در کودکان بیشتر به دلیل تصادف، ضربه به صورت، ترومای ورزشی و غیره ایجاد می‌شود که با علائمی مانند تورم بینی و کبودی زیر چشم همراه است و به دلیل اینکه استخوان بینی کوچک است، انحراف و کج شدن بینی به سرعت مشخص نمی‌شود.

    وی با تاکید براینکه شکستگی بینی باید ظرف یک هفته اول جا انداخته شود، اظهار کرد: روز پنجم و هفتم بهترین زمان برای جااندازی بینی است و این اقدام با بیهوشی کامل کودک انجام می‌شود تا بتوان کار را با دقت بیشتری انجام داد.رئیس انجمن راینولوژی ایران، اضافه کرد: بعد از جا اندازی بینی ممکن است، بدشکلی‌هایی در بینی کودک رخ دهد. بنابراین جا اندازی بینی به معنای صد در صدی درمان نیست اما می‌تواند از بروز ناهنجاری و بدشکلی‌هایی که به مرور زمان ایجاد می‌شود پیشگیری کند تا این بدشکلی‌ها به صورت وخیم صورت نگیرد.