اطلاعاتی در مورد انواع تومور در غدد بزاقی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏17/10/15 در انجمن گوش حلق و بینی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    c0e935cd338235969ec845053da4d134.jpg

    علائم تومورهای بدخیم و خوش خیم غدد بزاقی چه میزان اطلاع دارید و علائم و نشانه های آن ها کدامند!


    دکتر بهمن شفائیان ، با اشاره به اینکه غدد بزاقی شامل مجموعه غدد بناگوشی (پاروتید)، زیرفکی و زیرزبانی هستند، گفت: تومورهای غدد بناگوشی اغلب خوش خیم هستند و در صورت تشخیص به موقع، احتمال عود مجدد بسیار کم است. ترشحات بزاق در غدد بناگوشی رقیق و در غدد زیرفکی و زیرزبانی غلیظ‌تر است. بزرگ شدن یک یا دو طرفه و در مرحله پیشرفته‌تر کاهش ترشحات بزاق از علائم سرطانی شدن غدد بناگوشی است.

    وی معاینه توسط پزشک را اولین راهکار تشیخص ضایعه در غدد بناگوشی دانست و افزود: در غدد بزاقی زیرزبانی و زیرفکی سیتی‌اسکن بهترین شیوه بررسی وجود تومور است.

    شفائیان به درجه‌بندی تومورهای غدد بزاقی بر حسب وسعت و گرفتار بودن غدد لنفی آن‌ها اشاره کرد و گفت: تومورهایی که به استخوان فک یا قسمت‌های دیگر صورت، گونه، گوش یا عروق کاروتید گردن پیشرفت کرده باشند، در بالاترین رتبه قرار دارند.

    وی احتمال بدخیمی در تومورهای زیرزبانی و زیرفکی را بیشتر دانست و افزود: تومورهای مختلط که در غدد بناگوشی قرار دارند، اغلب رشدی ملایم و خوش خیم دارند.

    این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در تومورهای مختلط گاهی خونریزی، نکروز (خون مردگی) تخریب بین بافتی و رسوب کلسیم مشاهده می‌شود، گفت: با پیشروی تومور و تشخیص دیرهنگام، به ندرت علائمی مانند فلج عصب صورت نیز دیده می‌شود.

    شفائیان با اشاره به انواع تومورهای بدخیم غدد بزاقی افزود: گاهی سونوگرافی یا سی‌تی اسکن منظره‌ای شبیه کیست را نشان می‌دهد که در واقع تومور بدخیم است و تنها نمای کیست را دارد و گاهی می‌توانند به سقف دهان یا لب و زبان گسترش پیدا کند.

    این متخصص انکولوژی به نوع دیگری از بدخیمی تومورهای غدد بزاقی با شیوع بسیار کم اشاره کرد و گفت: سرطان غدد بزاقی با سلول‌های کوچک با درجه بدخیمی بالاتر، تنها 2 درصد از تومورهای غدد بزاقی را تشکیل می‌دهند.

    وی یادآور شد: در صورتی که تومور غدد بزاقی با علائمی مانند فلج عصبی صورت یا گرفتاری غدد لنفی همراه باشد، احتمال تهاجم به عصب‌های موضعی و استخوان فک وجود دارد و بررسی بیشتری نیاز است.

    شفائیان در پایان جراحی را درمان مناسب برای تومورهای بدخیم غدد بزاقی دانست و خاطرنشان کرد: در بعضی موارد احتمال انجام شیمی‌درمانی یا پرتو درمانی نیز وجود دارد.

    ایسنا