ضرورت دانسته های پس از عمل جراحی بینی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏18/10/15 در انجمن گوش حلق و بینی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    4424bc47ba77839907fa127ac37342df.jpg

    خیلی از انسانها درباره مراقبت های پس از عمل جراحی بینی زیاد نمی دانند؛ در صورتی که در این مورد اگر بدانند به شرط رعایت آنها برایشان بسیار مفید است .با خواندن موارد زیر می توانید دانسته های مفیدی در ارتباط با مراقبت های پس از عمل بینی کسب کنید تا با شرایط جدید بتوانید کنار بیایید
    1- در انتهای عمل جراحی روی بینی بیمار، قالبی از جنس پلیمر سبک گذاشته می شود. سابقا بجای پلیمر از گچ استفاده می شده است. این قالب بین روز چهارم تا هفتم توسط جراح از روی بینی برداشته می شود. در طی این مدت، از دست زدن به آن خودداری نمایید و از وارد شدن هرگونه ضربه ای بر روی آن بپرهیزید.
    2- در روز برداشتن قالب، بیمار می تواند به حمام برود و سر و صورت خود را بشوید. حمام کردن قبل از مراجعه به مطب موجب می شود چسب ها شل می شوند و در نتیجه، برداشتن قالب تسهیل می گردد.
    3- به طور معمول، هیچ بخیه یا برشی روی پوست بینی وجود ندارد اما در تعدادی از بیماران که بخیه دارند، بین روز چهارم تا هفتم بخیه بینی توسط جراح برداشته می شود.
    4- پس از برداشتن قالب، برای ثبات بیشتر بینی در روند ترمیم، از چسب های ضد حساسیت روی بینی استفاده می شود. مدت زمان استفاده از این چسب ها در بیماران مختلف متفاوت است.
    5- در مواردی که تؤام با جراحی پلاستیک بینی، جراحی انحراف تیغه بینی هم انجام شده باشد، در بسیاری از این موارد ورقه هایی از جنس سیلیکون به طور موقت در دو طرف تیغه بینی قرار داده می شود تا از چسبندگی و عود انحراف جلوگیری شود. این ورقه ها معمولا بین هفته اول تا سوم توسط جراح از داخل بینی بیرون آورده می شوند. در طی این چند هفته پس از عمل به علت جمع و خشک شدن ترشحات در داخل بینی ممکن است تنفس سخت شود. برای رفع این مشکل، بیمار می تواند روزانه در چند نوبت محلول سرم نمکی را با استفاده از یک سرنگ 20 سی سی بدون سوزن در حالی که در دستشویی ایستاده است، در بینی خود بریزد؛ به طوری که بدون خیس شدن چسب ها، مقداری از ترشحات بینی شستشو داده شود و خارج گردد.
    6- تا 2 هفته پس از عمل از تخلیه ترشحات بینی با فشار خودداری نمایید.
    7- در برخی از بیماران در هفته های اول پس از عمل امکان دارد لب بالا کمی بی حس باشد. این حالت بی حسی ظرف چند هفته از بین می رود.
    8- در طی روزهای اول پس از عمل امکان دارد به طرق مختلف به بینی ضربه وارد شود که در زمان عادی مسأله مهمی نیست اما پس از عمل باید مراقب وارد شدن هرگونه ضربه ای به بینی خود باشید. مثلا از لباس های جلوباز، زیپ دار و یا دگمه دار استفاده نمایید تا به بینی فشار یا ضربه ای وارد نشود.
    9- در هنگام خوابیدن، نیم تنه بالا باید بالاتر از پاها قرار گیرد تا صورت ورم کمتری داشته باشد.
    10- با گذاشتن بالش هایی در زیر تشک، شیب حدودا 30 درجه ایجاد کنید. در روز اول، نشستن یا ایستادن نه تنها مانعی ندارد بلکه بهتر از این است که بیمار درازکش باشد، چرا که این حالت عمودی به کاهش ورم کمک می کند.
    11- در هفته های اول پس از جراحی بینی، از فعالیت های بدنی شدید و ورزش سنگین خودداری نمایید
    12- سعی نمایید از غذاهایی مغذی و نرم استفاده نمایید تا به جویدن کمتری نیاز داشته باشد.