عفونت و تاثیر آن بر روی بینی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏18/10/15 در انجمن گوش حلق و بینی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    8b3a77bfe6cc986f71ae5bbaa045bf9e.jpeg

    بینی دمای هوایی را که وارد ریه‌ها می‌شود، تنظیم می‌کند. حتی زمانی که در هوای سرد قرار می‌گیرید بینی تلاش می‌کند دمای هوای طبیعی ورودی به ریه‌ها را حفظ کند. وقتی بینی گرفته است، پوشش درونی آن دچار تورم گردیده است – شاید در اثر سرماخوردگی، عفونت ویروسی یا باکتریائی، یا آلرژی. عفونت مزمن سینوس و خستگی هم گرفتگی بینی ایجاد می‌کنند.


    ● عفونت:
    یک فرد بالغ به طور متوسط در هر سال ۲ تا ۳ بار به سرماخوردگی مبتلا می شود. این عفونت ویروسی در سنین کودکی بیشتر رخ می دهد چراکه با افزایش سن سیستم ایمنی مقاوم تر می شود. عامل سرماخوردگی یک نوع ویروس است. در بعضی موارد ویروس از طریق استنشاقی وارد ریه فرد شده و وی را مبتلا می کند، اما در بسیاری از موارد ویروس از طریق تماس دست به ترشحات آلوده بینی، از یک فرد بیمار به فرد سالم منتقل می شود. وقتی ویروس وارد بینی شد بدن را مجبور می کند که هیستامین ترشح کند. هیستامین ماده ای شیمیایی است که به طرز چشمگیری باعث افزایش جریان خون به بینی و در نتیجه متورم و بزرگ شدن بافت های داخلی بینی می شود. این روند غشاهای داخل بینی را ملتهب کرده و ترشحات شفاف داخل بینی را به میزان زیادی افزایش می دهد. مجموعه روندهای گفته شده منجر به گرفتگی بینی می شوند. آنتی هیستامین ها و ضداحتقان ها فقط به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می کنند، اما نمی توانند ویروس را از بین ببرند. در نهایت باید دوره سرماخوردگی طی شود تا بیمار کاملا بهبود پیدا کند.
    طی عفونت ویروسی، مقاومت بینی نسبت به باکتری ها کم می شود و به همین دلیل است که عفونت بینی و سینوس ها غالبا بعد از سرماخوردگی روی می دهد. زمانی که ترشحات بینی از حالت شفاف به رنگ زرد یا سبز درآید معمولا این معنی را می دهد که عفونت باکتریایی است و در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید.
    عفونت حاد سینوس ها منجر به گرفتگی بینی و ترشحات غلیظ بینی می شود. بسته به این که کدام یک از سینوس ها درگیر شده باشد درد ممکن است بین گونه ها و دندان های بالایی، میان و پشت چشم ها یا بالای چشم و روی پیشانی حس شود.یکی از شایع ترین علل انسداد بینی در کودکان «بزرگی لوزه سوم» است. لوزه سوم در پشت بینی و بالای حلق واقع شده است. لوزه سوم در معاینه معمولی دهان قابل مشاهده نیست بلکه از روی علائم بالینی و همین طور عکس رادیولوژی بیمار می توان وضعیت لوزه سوم را ارزیابی کرد.در چنین حالاتی برداشتن لوزه های کامی یا لوزه سوم کار عاقلانه ای است.عفونت مزمن سینوس ها می تواند همراه با درد یا بدون درد باشد، اما معمولا با انسداد بینی و ترشحات غلیظ و مزمن پشت حلق همراه است. سینوزیت مزمن ممکن است در نهایت باعث پیدایش پولیپ بینی (غده های گوشتی در داخل بینی) شود. همچنین عفونت سینوس ها ممکن است باعث درگیر شدن راه های هوایی تحتانی شده و منجر به سرفه مزمن، برونشیت یا آسم شود. عفونت حاد سینوس ها معمولا به درمان دارویی جواب می دهد حال آن که سینوزیت مزمن ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.



    ● اختلالات ساختاری:


    منظور از اختلالات ساختاری ناهنجاری های اسکلتی بینی و تیغه میانی آن است. معمولا این تغییر شکل ها ناشی از ضربه های قبلی است که گاهی در کودکی به ساختمان بینی وارد آمده است. حدود ۷ درصد از نوزادان طی مراحل زایمان دچار آسیب قابل توجه بینی می شوند. آسیب بینی در کودکان و بزرگسالان شایع است و چنانچه منجر به انسداد بینی شود ممکن است اصلاح جراحی آن سودمند باشد.ازجمله علل دیگر اختلالات ساختاری می توان از تومورهای بینی و جسم خارجی بینی نام برد. بعضی از کودکان ممکن است اجسام ریزی را وارد بینی خود کنند. اگر نفس کودک بدبو است یا ترشحات غلیظ چرکی فقط از یک سوراخ بینی او خارج می شود توصیه می کنیم وی را نزد پزشک گوش، حلق و بینی ببرید.