فرسایش دندان در اثر برخی عوامل بیرونی ایجاد می شود که با رعایت و پیشگیری قابل درمان است می خواهیم بیشتر مراقب کندشدن ،سابیدگی و فرسایش مینای دندانتان باشید. فرسایش دندان به معنی تحلیل مینای دندان به وسیله اسیدهای موجود در محیط دهان است. این فرآیند شیمیایی موجب افزایش آسیبپذیری دندانها میشود. نوشیدنیهای اسیدی از جمله نوشابههای گازدار، نوشیدنیهای ورزشی، نوشابههای انرژیزا، آب میوههای صنعتی و همچنین مواد غذایی ترش حاوی مقادیر بالایی اسید هستند که مینای دندان را از بین برده و دندان را در معرض آسیبهای جدی قرار میدهند. عوامل دیگری همچون بیماری رفلاکس (بازگشت محتویات و اسید معده به مری و حتی دهان)، استفراغ مکرر (تماس اسید معده با دندانها) و کمبود فلوراید (موثر در استحکام مینای دندان) نیز در فرسایش مینای دندان دخیل هستند. برای پیشگیری از فرسایش دندانها توصیه میشود نیم تا یک ساعت پس از مصرف خوراکیها و نوشیدنیهای اسیدی دندانهایتان را مسواک بزنید و یا حداقل با آب بشویید. استفاده از مسواک بلافاصله پس از مصرف این نوشیدنیها آسیب مینای دندان را تشدید میکند، زیرا مینای دندان تحت اثر اسید نرم شده (حالتی که در اصطلاح کند شدن دندانها نام دارد) و با تماس مسواک صدمات شدیدتری میبیند.برای تماس کمتر اسید با مینای دندان، هنگام مصرف نوشیدنیهای اسیدی از نی استفاده کنید. جویدن آدامسهای فاقد قند نیز به دلیل افزایش ترشح بزاق به محافظت مینای دندانها در مقابل ترکیبات اسیدی کمک میکند. آب آشامیدنی حاوی فلوراید است. برای دریافت میزان کافی فلوراید میتوانید از خمیر دندانها و دهان شویههای حاوی این ماده نیز استفاده کنید.