در روند تکامل مغز انسان کوچک شدن فک چه نقشی دارد؟

شروع موضوع توسط Nazanin ‏19/10/15 در انجمن دندان پزشکی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    fcf4764bfe6a107054a1a02f6be14b65.jpeg

    نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه زوریخ نشان می‌دهد، وقتی که انسان‌های نخستین تصمیم به بکارگیری از ابزار به جای دندان گرفتند فک انسان کوچک شد.

    در دهان انسان امروزی معمولا فضای کافی برای ۳۲ دندان وجود ندارد. این ویژگی نشات گرفته از تکامل مغز انسان است. زمانی که انسان‌های اولیه تصمیم به استفاده از ابزار بجای دندان گرفتند، فک آدمیزاد کوچک شد.
    امروزه میلیارد‌ها نفر با مشکل کمبود فضا در دهان برای دندان‌هایشان مواجه هستند. مشکل عدد ۳۲ است.
    روند تکامل طبیعی برای دسته خاصی از میمون‌ها، که انسان نیز به آن تعلق دارد، ۳۲ عدد دندان در نظر گرفته است. فک آدمیزاد برای ۳۲ عدد دندان، کوچک است. به همین خاطر این دندان‌ها معمولا به صورت فشرده کنار هم چسبیده‌اند.
    دندان‌های عقل نیز جا را برای دیگر دندان‌ها تنگ می‌کنند، انسان به یاد مسیر تکاملی‌اش می‌افتد. دندان‌های عقل نمایانگر این هستند که اجداد انسان حتی زمانی بیشتر از ۳۲ دندان داشتند.
    عدد ۳۲ اما در دهان شامپانزه‌ها هیچ گونه مشکلی ایجاد نکرده است. آن‌ها همواره دارای دندان‌هایی صاف و زیبا بودند. اما چرا این مساله برای انسان به یک مشکل تبدیل شد؟ دلیل این امر رشد مغز انسان است.
    در سیر تکامل حیوان به انسان، مغز او همواره بزرگ‌تر شده و این رشد بر برنامه رشد و تکامل استخوان‌های جمجمه و فک تاثیر گذاشته است.
    این نتیجه پژوهش محققانی از دانشگاه زوریخ در سوئیس است.



    رشد مغز و استفاده بیشتر از ابزار تا دندان
    حال ممکن است که این سوال پیش بیاید که رشد مغز چه رابطه‌ای با دندان دارد؟ اما نکته مهم اینجاست که رشد مغز در میان انسان‌های اولیه منجر به تفکر درباره استفاده از ابزارهای گوناگون به جای دندان شده است.
    انسان‌های اولیه به این نتیجه رسیدند که با شاخه‌های درخت یا سنگ هم می‌توان پوست مواد غذایی را جدا کنند و دیگر نیازی به دندان‌های آسیاب نیست. بدین وسیله تکمیل یافتن ابزار باعث کوچک شدن فک انسان شد.

    ایجاد فضا در دهان با روش ارتودنسی
    مغز انسان در سیر تکاملی خود بیشتر و بیشتر رشد کرد، و همراه آن توقعات و انتظارات زندگی نیز پیچیده‌تر شدند. بدین ترتیب جمجمه صورت برای فکر کردن بیشتر در ناحیه گیجگاه به طرف جلو کشیده شد و دهان میمون وار به بینی سربالا و یک چانه ظریف تبدیل شد.
    به این معنا که فضا در فک انسان کم شد، اما عدد ۳۲ باقی ماند. به همین خاطر انسان‌ها امروزه با شیوه‌های مختلف ارتودنسی کوشش می‌کنند که فضای بیشتری برای دندان‌های خود در دهان ایجاد کنند.
    در این میان، تنها امری که مایه تسلی انسان است، این است که کج بودن دندان‌هایش نشات گرفته از هوش تکامل یافته نوع بشر است!