نیاز کدام دندانها به فیشیور سیلانت زیادتر است؟

شروع موضوع توسط Nazanin ‏19/10/15 در انجمن دندان پزشکی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    1977fa30a77ee337eefd0c505aa460fa.jpg

    مهر و موم های دندانپزشکی به عنوان فیشورسیلانت شناخته شده که به عنوان یک درمان دندان های پیشگیرانه است . در آن یک ماده پلاستیکیاست که در چاله ها و منافذ و یا سطح جونده معمولا دندان مولر دائمی در عقب دهان قرار داده می شود. فیشورسیلانت از پوسیدگی دندان جلوگیری می شوند.

    در سطح جونده دندان های عقب دهان(دندان های آسیا)، معمولا فرورفتگی و شیارهای ظریف و عمیقی وجود دارد. به علّت چسبیدن و گیر بیشتر خوراکی های پوسیدگی زا(از قبیل شکلات، کیک، بیسکویت و غیره) و نیز فعالیت میکروب های ایجادکننده پوسیدگی در این نواحی که با جریان طبیعی آب دهان و حتی مسواک، براحتی قابل تمیزشدن نیستند، شروع پوسیدگی دندان معمولا در این سطوح اتفاق می افتد. فیشور سیلانت یا شیار پوش، یک روش مؤثر برای پیشگیری از پوسیدگی سطوح جونده ی دندانها می باشد. روش درمان به این صورت است که که با تشخیص دندانپزشک، فرورفتگی و شیارهای گیردار دندان سالم تازه رویش یافته با یک ماده ی همرنگ دندان پوشیده می شوند و بنابراین از پوسیدگی زودهنگام این سطوح در اثر گیر مواد غذایی و فعالیت میکروبهای پوسیدگی زا جلوگیری می شود.

    این درمان بطور ویژه برای دندانهای آسیای اول دایمی(دندان شش) تا دو سال بعد از رویش آن توصیه می شود. علت آن است که این دندان در سن شش سالگی رویش می یابد یعنی سنی که متاسفانه هنوز اکثر کودکان و والدین آنها مراقبت های لازم بهداشتی و تغذیه ای برای جلوگیری از پوسیدگی دندانهای کودک را رعایت نمی کنند. دلیل دیگر آن است که چون رویش دندان شش با افتادن هیچیک از دندانهای شیری همراه نیست، متاسفانه خیلی از پدر و مادرها حتی متوجه رویش این دندان مهم در دهان کودکشان نمی شوند و تصور می کنند این دندان هم یکی از دندانهای شیری است که در نهایت خواهد افتاد. بهمین خاطر معمولا دندان شش خیلی زود و گاهی حتی قبل از رویش کامل آن، خراب می شود.

    c3262bc7532cea6505069504edcb9cae.jpg

    لازم به یاد آوری است که سن مناسب این درمان برای دندانهای آسیای دوم دایمی، حدود ۱۴-۱۲ سالگی می باشد. در دندانهای شیری، معمولا این درمان در حدود سن ۶-۴ سالگی بر روی دندانهای آسیای دوم شیری که هم بمدت طولانی تری در دهان می ماند و هم شیارهای عمیق و نامنظم تری بر سطح جونده خود دارند، انجام می شود.