دندان های شیری بچه ها چرا پوسیده میشود؟

شروع موضوع توسط Nazanin ‏19/10/15 در انجمن دندان پزشکی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    229d31eda8339c17814c0db40b24f745.jpg

    پوسیدگی توسط باکتری های مضر در دهان فرزند شما ایجاد می شود. کمک های غذایی شیرین و کربوهیدرات مملو از باکتری ها هستند و هنگامی که بهداشت دهان و دندان پایین باشد، پوسیدگی رخ می دهد.رژیم غذایی دلیل بزرگ برای افزایش میزان پوسیدگی دندان است. مراقبت از دندان ناکافی نیز به شیوع پوسیدگی در دندان شیری کمک می کنند.

    اگرچه این مساله از نظر برخی افراد غیرممکن به نظر می آید ولی حتی دندان های شیری کودکان با سن زیریک سال هم در معرض پوسیدگی بوده و می توانند پوسیده شوند. به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از این کودکان به علت مشکلات بوجودآمده برای درمان دندان شیری یا رفع مشکلات ناشی از آن به مراکز درمانی مراجعه می کنند.



    اگر دندان های شیری این کودکان درمان نشود این مساله می تواند مشکلات متعددی را برای سلامت دهانی، دندانی وکلی کودک به همراه داشته باشد. والدین بایستی به این نکته به عنوان یکی از وظایف اصلی توجه داشته باشند و برای پیشگیری از ایجاد این مشکلات آموزش لازم را فرا بگیرند تا در هنگام رویش دندان ها به شروع مراقبت های اولیه مبادرت ورزیده و در دوره های زمانی مشخص برای کنترل این بیماری ها به دندانپزشک مراجعه کنند.



    اولین دندان شیری در کودکان در حالت طبیعی در فاصله بین ۳ تا ۸ ماهگی در دهان نوزاد آشکار می شود. به محض آشکارشدن دندان در محیط دهان، باکتری های ایجادکننده پوسیدگی روی آن قرار می گیرند. تعداد این باکتری ها با رژیم غذایی کودک و مراقبت های مربوط به تمیز کردن دندان افزایش یا کاهش پیدا می کنند. بخش عمده تغذیه نوزادان با شیر است که حاوی مقادیر زیادی مواد قندی بوده برای فعالیت میکروب ها مفید است.



    اگر این ماده بطور طولانی روی دندان های شیری باقی بماند، نتیجه آن فعالیت بیشتر باکتری ها و صدمه بیشتر به دندان خواهد بود. اگر اقدامات پاک کننده اولیه، مثل استفاده از دستمال مرطوب برای پاک کردن سطح دندان به کار گرفته شود علاوه بر کاهش تعداد باکتری ها به تمیزشدن سطح دندان از مواد قندی کمک کرده و خطر بروز پوسیدگی را کاهش می دهد. این اقدامات با خوردن مقداری آب بعد از هر وعده غذایی می تواند تکمیل شود.



    شروع پوسیدگی روی دندان ها همراه با آشکارشدن لکه های سفید است. اگر علائمی از این نوع مشاهده می کنید لازم است هرچه سریع تر برای بررسی وضعیت موجود به دندانپزشک مراجعه کنید. این تصور که دندان های شیری اهمیتی ندارند به دلیل این که دندان های دائمی به جای آنها رویش پیدا می کنند، تصور غلطی است چون که حفظ دندان های شیری در تامین زیبایی، کارایی و سلامت دندان های دائمی نقش بسیار مهمی دارند. علاوه بر این با توجه به شرایط رشدی بیمار، نیازهای تغذیه ای مناسب با وجود دندان های سالم تامین می شود. بنابراین با این اقدام به سلامت کلی بیمار هم رسیدگی شده است.



    با از دست رفتن دندان های شیری، جابجا شدن دندان های دائمی اجتناب ناپذیر بوده خطرات مرتبط با مشکلات جویدن، تکلم و گوارشی بیمار را تهدید خواهد کرد.



    مهم ترین عاملی که باعث از دست رفتن زودهنگام دندان شیری می شود استفاده شبانه از شیشه شیر است. هرگاه به آرامشی که با فرستادن کودک به تختخواب با شیشه شیر فکر می کنید به خطرات مرتبط با پوسیده شدن دندان ها و عواقب بعدی آن هم نیم نگاهی داشته باشید.در این موارد، استفاده از بطری حاوی آب خطرات مرتبط با صدمه دیدن دندان ها را کاهش می دهد.