مروری بر تاثیر شیر بر سلامت دندانها

شروع موضوع توسط Nazanin ‏19/10/15 در انجمن دندان پزشکی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    3ee271dde62c848b3dfff3086319b8fa.jpg

    همه ما میدانیم که شیر سرشار از کلسیم است پس برای سلامتی هم مفید است اکنون ببینیم تاثیر شیر بر سلامت دندانها چگونه است. اگر زیاد شیر بنوشیم دندانها را اسیدی میکند .یعنی باکتریهایی که در داخل دهان هستند با مواد مصرف شده باعث بوجود آمدن اسید میشوند و میزان PH را در دهان نامتعادل میکند

    نوشیدن شیر پس از صبحانه از افت PH دهان جلوگیری می‌‌کند.
    اخیرا محقّقین ایالت متحده در یافتند که مصرف نوشیدنی‌‌ها و مواد غذایی خاصی‌ روی پلاک اسیدی، اثر گذار است. طبق نتایج حاصل از یک مطالعه تحت عنوان”تاثیر نوشیدنی‌ها بر ماهیت اسیدی پلاک دندانی پس از مصرف مواد قندی.” که در شماره ژوییه ژورنال انجمن دندانپزشکی‌ آمریکا به چاپ رسید، چنانچه پس از مصرف مواد قندی در وعده صبحانه، شیر نوشیده شود، افت PH پلاک دندانی کاهش می‌‌یابد. ( به عبارت دیگر شیر از اسیدی شدن دهان شما پس از مصرف مواد قندی جلوگیری می‌‌کند.)
    محقّقین دانشگاه ایلینویز شیکاگو، ۲۰ فرد بزرگسال را مورد مطالعه قرار دادند، و آنها را به ۴ گروه تقسیم کردند. به گروه اول، تنها یک وعده صبحانه حاوی مواد قندی داده شد. افراد گروه دوم، سوم و چهارم نیز همین صبحانه را مصرف کردند و علاوه بر آن پس از مصرف صبحانه به ترتیب، ۵۰ میلی‌ لیتر شیر، ۵۰ میلی‌ لیتر آب سیب ۱۰۰%، و ۵۰ میلی‌ لیتر آب معمولی را نوشیدند. برای آنکه نقش نوشیدنی‌های مختلف بر اسیدیته پلاک دندانی آشکار شود، PH دهان شرکت کنندگان در این مطالعه اندازه گیری شد. PH دهان گروه اول که هیچ نوشیدنی‌ مصرف نکرده بودند و گروهی که پس از مصرف صبحانه، آب میوه نوشیده بودند ۵.۸۳ بود. PH دهان گروهی که پس از مصرف صبحانه آب نوشیده بودند ۶.۰۲ بود. اما بالاترین PH یعنی‌ ۶.۴۸ مربوط به گروهی بود که پس از مصرف صبحانه شیر نوشیده بودند.
    محقّقین نتیجه گرفتند که نوشیدن شیر پس از صرف صبحانه حاوی مواد قندی، به طرز قابل ملاحظه‌ای از اسیدی شدن پلاک دندانی جلوگیری می‌‌کند.