محققان ادعا کرده اند که نوشیدن حداقل سه فنجان چای در روز می تواند به حفظ دندان ها کمک کند و خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد.بررسی مطالعات موجود نشان داده است که چای سیاه دو نوع باکتری – استرپتوکک موتانس و لاکتوباسیلوس – که هر دو با پوسیدگی دندان و بیماری لثه همراه هستند پیشگیری میکند طی یک سری تحقیقات بر روی چای سیاه مشخص شده، ترکیباتی که در چای سیاه یافت می شود می تواند رشد باکتری های مضر دندان را که سبب پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان شده و دندان را از بین می برند، متوقف کند. چای سیاه همچنین روی یک نوع باکتری موسوم به گلوکوزیل ترانسفراز موثر است. این باکتری به صورت آنزیم عمل کرده و قندها را به یک ماده چسبنده تبدیل می کند که جرم ها به وسیله آن به دندان می چسبند. برخی از باکتری های جرم ساز هنگامی که دربرابر چای سیاه قرار می گیرند، نمی توانند با باکتری های دیگر در جرم دندان همراه شوند و در نهایت از مقدار کلی جرم دندان کاسته می شود. چای منبعی غنی ازفلوراید است که برای حفاظت از دندان ها ماده ای مفید بشمار می آید.