حالا هر وقت باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی بیشتر از ۵۰دقیقه به صورت پلاک میکروبی روی دندان باقی بمانند به عنوان فرآورده حاصل ازتغذیه خود از قند های موجود در رژیم غذایی ما اسید تولید می کنند که این اسید باعث حذف قسمت معدنی (جزء سخت) دندان می شود و با جایگزینی در جزء آلی (پروتئینی ونرم ) آن اصطلاحا ایجاد پوسیدگی می کنند. در دهان ما حدودا ۳۰۰گونه باکتری با ما همزیستی دارند که حدودا ۲-۳ گونه ازآنها ایجاد پوسیدگی می کنند. دندان تشکیل شده از دو جزء آلی و معدنی که در واقع جزء آلی به صورت رشته های پروتئینی (کلاژن) چارچوبی را تشکیل میدهند که املاح (جزء معدنی) بر روی آن سوار شده ساختمان سخت دندان را ایجاد میکنند.