سفید کردن دسته کارد و چنگال

شروع موضوع توسط Nazanin ‏30/6/15 در انجمن شستشو و نظافت

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_housekeeping_hou3207.jpg
    کارد و چنگال‌هایی که دسته استخوانی یا عاج‌مانند دارند، پس از مدتی رنگ سفیدشان به زردی می‌گراید و منظره ناپسندی به خود می‌گیرند. برای شستن این گونه کارد و چنگال‌ها، یک عدد لیموترش را از وسط به دو نیم کرده و روی دسته استخوانی بمالید. دوباره مانند اول سفید خواهد شد.
    وسایل عاجی دیگر را نیز می‌توانید با به کار بردن همین روش تمیز و سفید کنید.

    تمیز کردن طناب لباس
    طناب‌هایی که برای آویزان کردن لباس از آن‌ها استفاده می‌کنیم، اگر تمیز نباشند لباس‌ها را کثیف می‌کنند.
    بهتر است گاه‌گاهی برس را در آب صابون خیس کرده، روی طناب بکشید و بار دوم همین عمل را با برسی که در آب معمولی خیس شده است انجام دهید.

    طرز جدا کردن دو لیوان
    برای جدا کردن دو لیوان شیشه‌ای که داخل هم چفت شده‌اند و به هم چسبیده‌اند، لیوان زیر را در آب گرم بگذارید و لیوان بالایی را از آب سرد پر کنید. با این عمل لیوان‌ها به راحتی از هم جدا می‌شوند.

    جرم‌گیری سماور یا کتری
    * سماور یا کتری خود را با مقدار مساوی آب و سرکه پر کنید، آن را به جوش آورده و به مدت 10 دقیقه بجوشانید بعد آن را خاموش کرده و بگذارید از شب تا صبح بماند. سپس آن را بشویید، آب بکشید و خشک کنید.

    * مقداری جوش شیرین داخل آب سماور یا کتری ریخته و آن را بجوشانید تا جرم‌ها برطرف شوند.

    شیر آب
    برای برطرف کردن آهک در اطراف شیرهای آب، یک دستمال را به سرکه آغشته کرده و به دور شیر آب محکم ببندید و حداقل دو ساعت صبر کنید، پس از این مدت دستمال را باز کرده و محل را با آب بشویید.

    شستن بشقاب
    هنگام شستن بشقاب‌ها، چند قاشق غذاخوری سرکه داخل آب بریزید، سرکه چربی‌ها را از بین می‌برد و بشقاب‌ها را شفاف و درخشان می‌کند.

    شستن فلاسک
    برای پاک کردن ترموس یا فلاسک، چند قاشق غذاخوری جوش شیرین داخل آن ریخته و آن را با آب گرم پر کنید. بعد از 15 دقیقه فلاسک را بشویید و از تمیزی و درخشان بودن آن لذت ببرید.

    قوری
    قوری از جمله لوازم اصلی آشپزخانه است. پس از هر بار دم کردن چای، تفاله آن را کاملاً خالی کنید و قوری را با آب گرم و پودر خوب بشویید. ضمناً هیچ وقت چای دم کرده را زیاد داخل قوری نگذارید چون بعد از مدتی بوی زننده‌ای به خود می‌گیرد.

    تمیز کردن کارد و چاقو
    برای از بین بردن لکه‌های موجود بر روی کارد آشپزخانه و یا زنگ‌ آن، می‌توانید به جای پارچه یا ابر از چوب‌پنبه استفاده کنید. برای این منظور چوب پنبه را قدری خیس کرده و آن را به یک ماده‌ی پاک‌کننده آعشته نمایید. پس با حرکت جلو و عقب، آن را روی تیغه کارد بکشید تا کاملاً تمیز شود.

    نکته‌ای در مورد قابلمه‌ها
    یک نکته مهم درباره‌ی قابلمه‌ها این است که هیچ وقت در داخل کابینت یا قفسه آشپزخانه، درِ قابلمه‌ها را روی آن‌ها در قفسه قرار ندهید زیرا هوا باید آزادانه داخل آن‌ها شود.
    در قابلمه‌های آلومینیومی تازه نیز بهتر است شیر و آب بجوشانید تا همیشه خوب و شفاف بمانند.

    شستشوی بطری
    برای شستشوی دقیق بطری‌های گردن باریک که معمولاً شیشه شور به آن وارد نمی‌شود، دو قاشق غذاخوری برنج خام در آن‌ها بریزید و بعد آن را با سرکه پر کنید، سپس بطری را تکان دهید تا لکه‌های آن پاک شود.