آش حبوبات جوانه دار

شروع موضوع توسط Nazanin ‏30/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo706.jpg




    مواد لازم :



    جوي پوست‌كنده

    يك پيمانه

    عدس

    3/4 پيمانه

    بلغور جو

    1/2 پيمانه

    ماش

    3/4 پيمانه

    برنج

    1/2 پيمانه

    سبزي آش همراه با سير

    1/5پيمانه

    نخود، لوبيا قرمز و لوبيا چيتي

    از هرکدام 1/2پيمانه

    گوشت گوسفندي با قلم

    250 گرم

    پياز داغ

    1/2پيمانه

    زردچوبه، نمك و فلفل

    به ميزان لازم

    روغن، سيرداغ و نعنا داغ

    به ميزان لازم




    طرز تهيه :



    جوي پوست‌كنده، بلغور و برنج را از شب قبل خيسانده و جو را همراه حبوبات جوانه‌دار به غير از ماش و عدس (نخود، لوبيا قرمز و لوبياچيتي) با حرارت ملايم مي‌پزيم تا جوانه‌ها آسيب نبينند، همزمان ماش، عدس، بلغورجو و برنج را نيز با هم مي‌پزيم. در اين مرحله حبوبات پخته شده و سبزي‌ها را مخلوط كرده و يك قاشق چايخوري زردچوبه، نمک و فلفل به آش افزوده و مقداري پيازداغ به آش مي‌افزاييم آن‌گاه گوشت پخته شده را كوبيده و به آن‌ها اضافه مي‌كنيم و مي‌گذاريم تا بپزد. سپس مقداري سير و نعناداغ نيز در اين مرحله اضافه مي‌كنيم.

    نكته: هنگامي كه گوشت و آب آن را به آش اضافه مي‌كنيم بايد مواظب باشيم كه آش ته نگيرد. ضمنا در غذاهاي حاوي جو بهتر است نمك در پايان غذا اضافه شود تا غذا ته نگيرد.





    طرز تهيه حبوبات جوانه‌دار :


    حبوبات را 24 ساعت خيسانده و در اين مدت آب حبوبات را پنج ساعت يك‌بار عوض مي‌كنيم تا حبوبات بو نگيرد.بعد از 24 ساعت حبوبات را ميان پارچه‌اي نخي تميز قرار داده و درون آب‌كش مي‌گذاريم و روزي سه تا چهار سبد را زير آب گرفته تا حبوبات خيس بمانند.

    بعد از سه تا چهار روز حبوبات جوانه‌دار آماده ‌مي‌باشند.

    نكته: ماش و عدس بعد از ده ساعت درون پارچه قرار مي‌گيرند.