مواد لازم : نشاسته ۱ ليوان شکر يك و نيم ليوان آب دو و نيم ليوان گلاب نيم ليوان جوهر ليمو قدری آرد به ميزان لازم طرز تهيه : راحت الحلقوم يكي از شيريني هاي اصيل ايراني است و با كمي صبر و حوصله خيلي راحت و آسان تهيه ميشود. روي نشاسته ۲ الي ۳ ليوان آب بريزيد و كمي آنرا به هم بزنيد تا كاملاً حل شود وصبر كنيد مدت ۲۰ الي ۳۰ دقيقه بماند بعد كه نشاسته ته نشين شد آب روي آنرا به آرامي خالي كنيد و شكر و آب و گلاب و جوهر ليمو را به آن اضافه كنيد و روي حرارت بگذاريد و مدام به هم بزنيد اينكار را آنقدر ادامه دهيد تا كاملاً سفت شده و بتوان آنرا در وسط قابلمه جمع كرد و شبيه به يك ژله سفت و كشدار شود . در كف يك ظرف مسطح مثل سيني آرد بريزيد و مايه را روي آن ريخته و روي آن را صاف كنيد و آرد بپاشيد و با فشار كف دست آنرا به يك لايه اي به قطر ۱ الي ۵/۱ سانتي متر در آوريد و بعد از سرد شدن با كارد به شكل لوزي يا مربع ببريد و دورتادور راحت الخلقوم ها را به آرد یا پودر پسته یا نارگیل آغشته كنيد و در ظرف بچينيد و پس از سرد شدن نوش جان كنيد. این شیرینی یکی از سوغاتی های معروف تبریز است.