جداسازي زندانيانِ مواد مخدر، معطل پول

شروع موضوع توسط Nazanin ‏8/11/15 در انجمن اخبار و تازه های روانشناسی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    : رئيس سازمان زندان‌ها مي‌گويد اگر هفت اردوگاه بزرگي كه براي نگهداري زندانيان مواد مخدر در حال ساخت است تكميل شود سرانه اسكان زندانيان افزايش پيدا مي‌كند. جداسازي زندانيان جرائم مربوط به مواد مخدر از ساير زندانيان در سال هاي اخير بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است. با وجود اين، جدا‌سازي كامل زندانيان همچنان اتفاق نيفتاده و آن طور كه مسئولان اعلام مي‌كنند اين كار نيازمند به ميلياردها تومان بودجه است كه تنها 35 درصد از آن تامين شده است.

    به نقل از روزنامه آرمان، براساس آخرين آمار جمع‌آوري شده تعداد كل زندانيان كشور، 210 هزار و 672 نفر است. براساس اين آمار، استان تهران با 31 هزار و 900 زنداني، در صدر ليست استان‌هاي كشور در اين زمينه قرار دارد. پس از استان تهران، خراسان رضوي با 20 هزار و 119 زنداني، فارس با 15 هزار و 540 زنداني، اصفهان با 14 هزار و 147 زنداني، خوزستان با 13 هزار و 285 زنداني و كرمان با 11 هزار و 419 زنداني در جايگاه‌هاي بعدي بيشترين تعداد زنداني قرار دارند. به گزارش تسنيم، در انتهاي اين ليست، استان ايلام با يك‌هزار و 38 زنداني قرار دارد و قبل از آن استان‌ زنجان با يك‌هزار و 102 زنداني، چهارمحال و بختياري با يك‌هزار و 656 زنداني، كهگيلويه و بويراحمد با 2هزار و 9 زنداني و خراسان شمالي با 2هزار و 222 زنداني قرار دارند.


    5 زندان براي جدا‌سازي زندانيان موادمخدر
    سال 1390 عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در مجلس با بيان اينكه پنج زندان جديد تا پايان سال در 5 استان ساخته خواهد شد، گفت: ساخت اين 5 زندان براي جدا‌سازي و تفكيك زندانيان موادمخدر خواهد بود. محمد كرمي‌راد درباره تفكيك زندانيان، تصريح كرد: جدا‌سازي زندانيان مواد مخدر در اولويت قرار دارد و براي انجام اين كار تدابير و برنامه‌هاي خوبي در نظر گرفته شده است. به گزارش خانه ملت، او افزود: بايد پنج زندان جديد تا پايان سال در كشور با بودجه و امكاناتي كه به دستگاه‌هاي اجرايي ذي‌ربط تعلق مي‌گيرد، ساخته شود؛ اين 5 زندان در 5 استان كشور ساخته خواهد شد كه در راستاي جدا‌سازي و تفكيك زندانيان خواهد بود.


    جداسازي زندانيان موادمخدر پول مي‌خواهد
    روز گذشته رئيس سازمان زندان‌ها گفت: هفت اردوگاه نگهداري زندانيان مواد مخدر در دستور كار است اما تنها ۳۵ درصد اعتبارات آن تامين شده يعني اگر پول بدهند زندانيان مواد مخدر به سرعت جدا‌سازي مي‌شوند. اصغر جهانگير با بيان اينكه سازمان زندان‌ها و اقدامات تأميني و تربيتي كشور با هدف تفكيك جمعيت كيفري و طبقه‌بندي جرائم ويژه و جدا‌سازي محكومان جرائم مرتبط با مواد مخدر ساخت هفت اردوگاه بزرگ را براي نگهداري اين محكومان در دستور كار دارد، گفت: در مجموع اين هفت اردوگاه ظرفيت نگهداري ۳۸ هزار زنداني را دارد كه با راه اندازي آنها سرانه اسكان زندانيان افزايش قابل توجهي خواهد داشت. او افزود: سال گذشته اعتبار مورد نياز براي تكميل عمليات ساخت اين اردوگاه‌ها تصويب شد و تاكنون ۳۵ درصد اين مصوبه در اختيار سازمان زندان‌ها قرارداده شده كه در صورت تأمين مابقي بودجه اميدواريم به زودي شاهد افتتاح اين طرح ها باشيم. رئيس سازمان زندان هاي كشور گفت: اين هفت اردوگاه در استان هاي تهران، خراسان رضوي، اصفهان، سيستان و بلوچستان، كرمان، خوزستان و گلستان با زيربناي ۱۳۸ هزار متر مربع قرار دارد كه تنها اردوگاه اصفهان مورد بهره برداري قرار گرفته است. جهانگير گفت: هم‌اكنون تعداد ۲۶ اردوگاه در سطح كشور فعال است كه در اين مراكز زندانيان داراي جرائم مرتبط با مواد مخدر با ظرفيت اسكان ۲۲ هزار نفر نگهداري مي‌شوند. رئيس سازمان زندان ها درباره موضوع مواد مخدر در زندان ها گفت: معضل مواد مخدر يك معضل جهاني است كه كم و بيش همه كشورهاي جهان با اين معضل درگير هستند و در كشور ما به دليل قرار گرفتن در مسير ترانزيت مواد مخدر به اروپا اين معضل دو چندان است.

    هم‌اكنون حدود ۷۰ درصد زندانيان ما را جرائم مربوط به مواد مخدر تشكيل مي‌دهند كه خود اين موضوع عمق فاجعه را نشان مي‌دهد. او افزود: با هدف جلوگيري از ورود مواد مخدر به داخل زندان ها چند اقدام در حال انجام است كه نخستين آن موضوع بازرسي و كنترل هاي چند مرحله اي در مبادي ورودي زندان ها است. در اين زمينه آموزش هاي لازم به كاركنان ارائه شده و علاوه بر آن بازرسي هاي نوبه اي و غيرمترقبه به‌طور مداوم در زندان‌ها اجرا مي‌شود كه گزارش هاي آن و همچنين ميزان كشفيات به‌طور مرتب به مراجع ذي‌صلاح اعلام مي‌شود. جهانگير ادامه داد: همچنين احداث اردوگاه هاي نگهداري محكومين مواد مخدر و جدا‌سازي آنها از ساير زندانيان اقدام ديگري بوده كه موجب كاهش آسيب مواد مخدر در زندان شده است. اما به علت محدود بودن فضاي زندان وجود كمترين مواد مخدر مشهود است و بعضا اين موضوع باعث بروز شبهه در افكار عمومي‌مي‌شود. به گزارش مهر، او تأكيد كرد: در اين ميان بايد گفت با توجه به اقدامات صورت گرفته، مواد مخدر در داخل زندان‌ها در كمترين ميزان است هر چند همان مقدار اندك هم قابل قبول نيست. با اين حال درصدد آن هستيم با تأمين اعتبارات لازم به ويژه درباره نصب تجهيزات كنترلي و تأمين نيروي انساني مناسب بتوانيم وجود مواد مخدر در زندان‌ها را به حد صفر برسانيم.


    اشتغال، اولويت نخست در اردوگاه مجرمان مواد مخدر
    يك عضو كميسيون اجتماعي مجلس درباره وضعيت تشكيل اردوگاه براي زندانيان جرائم مواد مخدر به «آرمان» مي‌گويد: تاكنون در كشور اردوگاه كار براي نگهداري زندانيان مواد مخدر تشكيل نشده است و هيچ محدوديت قانوني تحت عنوان تشكيل اردوگاه كار وجود ندارد، اما هنوز از سوي مجلس، دولت ملزم به تاسيس اين مراكز نشده است. عبدالرضا مصري مي‌گويد: اينكه زندانيان مبتلا به مواد مخدر از ديگر زندانيان جدا شوند اقدام ارزنده اي است و در اين اردوگاه ها بايد هر يك از زندانيان با توجه به نرخ بزه به شكل تفكيك شده تحت نگهداري و ارزيابي قرار گيرند. او تصريح مي‌كند: در اين اقدام مي‌توان زندانيان را طبقه‌بندي كرد و براي هر گروه تعريف مشخصي در مدت حبس و وضعيتشان ارائه كرد، اما تاسيس صرف اين مركز فقط يك اقدام سمبليك و بي‌نتيجه است. او با بيان اينكه تشكيل اين مراكز با هدف استفاده از ظرفيت معتادان مي‌تواند ثمربخش باشد، تاكيد مي‌كند: تبديل زندان به محيطي براي كسب مهارت و حرفه اقدام مناسبي است. او مي‌گويد: تاسيس فيزيكي اين اماكن با توجه به وضعيعت تملك، دارايي و بودجه موجود زمان بر و هزينه بر است، اما با اين نارسايي ها اگر بتوان در هر استان اردوگاه هاي ويژه براي جرائم مواد مخدر به همراه ايجاد شرايط اشتغال تاسيس كرد مي‌توان شاهد نتايج مطلوب بود. عضو كميسيون اجتماعي مجلس تجربه راه اندازي اين اردوگاه ها را چندان مثبت نمي‌داند و مي‌افزايد: ‌در اوايل انقلاب شاهد اردوگاه هاي فراواني همچون شورآباد بوديم كه اغلب معتاددان بعد از ترخيص از اين امكان مبادرت به استعمال مواد مخدر مي‌كردند، با توجه به اين تجربه نا موفق مسئولان بايد قبل از هر اقدامي‌با توجه به شرايط موجود و برنامه‌ريزي‌هاي دقيق اقدام كنند.