: یک آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه:« 20 درصد از جمعیت، زیر خط فقر مطلق قرار دارند یعنی به حداقلِ مواد غذایی دسترسی نداشته و از آن محروم هستند و در 50 درصد بقیه که زیر خط فقر هستند کیفیت نامناسب غذا باعث بروز کاستی های جسمی و روحی در آنها می گردد.» گفت:«متاسفانه در دولت های گذشته برای مقابله با سوء تغذیه و ناامنی غذایی برنامه خاصی وجود نداشته است.» دکتر مجید ابهری در گفت و گو درباره وضعیت مردم کشورمان از لحاظ فقرغذایی و ابتلا به سوء تغذیه،گفت:«کمبود ویتامین ها و مواد غذایی در بدن،فقر غذایی نامیده می شود.ممکن است فرد غذا هم در دسترس داشته باشد اما از نظر کیفیت خوراک مورد نظر ویتامین های لازم را همراه نداشته باشد به همین لحاظ نخوردن غذا فقر غذایی نیست بلکه ضعف انتخاب و رژیم نامطلوب غذایی از نگاه رفتارشناسی تغذیه، فقر غذایی نامیده می شود.» وی ادامه داد:«در کشور ما متاسفانه 20 درصد از جمعیت زیر خط فقر مطلق قرار دارند یعنی به حداقل مواد غذایی دسترسی نداشته و از آن محروم هستند. 50 درصد بقیه که زیر خط فقر هستند کیفیت نامناسب غذا باعث بروز کاستی های جسمی و روحی در آنها می گردد.» این متخصص علوم رفتاری افزود:«در کشور ما نمک،شکر و روغن جامد بین 3 تا 6 برابر سرانه جهانی مصرف می شود در حالی که سبزیجات،میوه و شیر و اقلامی که نیاز حیاتی بدن هستند بین یک پنجم تا یک دوازدهم سرانه جهانی مصرف می شود.» وی خاطرنشان کرد:«ترویج سبک زندگی نامناسب باعث گرایش مردم به فست فود یا غذاهای آماده شده که به خاطر داشتن چربی های اشباع نشده باعث بروز انواع بیماری های جسمی و گوارشی می گردد.بالا رفتن آمار بیماران دیابتی و افرادی که دارای چری خون و کلسترول و اوره می باشند ناشی از سبک و روش زندگی و الگوی تغذیه ای غلط می باشد.کمبود تحرک و ورزش به واسطه استفاده از آسانسور و پله برقی،مصرف دخانیات و نوشابه های گازدار یکی از دلایل ایجاد کاستی در بدن می باشد.» دکتر ابهری ادامه داد:«وقتی ما چهار برابر سرانه جهانی نوشابه های گازدار مصرف می کنیم خود را در معرض دیابت نوع دو قرار می دهیم. فقر غذایی در کنار فقر تحرک باعث گردیده که 40 تا 60 درصد کودکان ما دچار چاقی غیرعادی گردند.در بین مردان نیز رژیم غذایی نامناسب باعث چاقی سیبی شکل در آنها می شود که انسان را در معرض انواع سکته ها قرار می دهد.» وی افزود:«در بین بانوان فقر غذایی ناشی از بی برنامگی در رژیم غذایی باعث ریزش مو ، یائسگی زودرس، اختلالات هورمونی و سایر بیماری های جسمی و روحی گردیده است.» این رفتارشناس اجتماعی تاکید کرد:«برای رهایی از فقر غذایی باید ضمن پرهیز از غذاهای چرب و دارای نمک به سمت سبزیجات تازه،میوه و گوشت سفید حرکت کنیم.متاسفانه سبد اقتصادی اکثریت خانواده ها به دلیل مشکلات اقتصادی،تورم و گرانی تهی از اقلام لازم برای سلامتی،پیشگیری و تقویت بدن شده است.» وی درباره پیامدهای اجتماعی ابتلای کودکان به عنوان نسل آینده کشور به سوء تغذیه گفت:«متاسفانه الگوهای غلط رفتاری اصلی ترین آسیب را به نسل های آینده وارد می کند. فرزندان ما دیگر غذاهای سنتی و بومی خود را نمی شناسند و فست فود را اصلی ترین خوراک خود می دانند.از آنجا که از قدیم گفته شده عقل سالم در بدن سالم است با رژیم نامطلوب غذایی ضعف جسمی و روحی و عصبی همراه با انواع بیماری ها گریبانگیر نسل های بعدی خواهد شد که قسمت اعظم بودجه خانواده باید صرف درمان این افراد گردد.» وی در پاسخ به اینکه مقابله با سوء تغذیه و ناامنی غذایی چه جایگاهی در دولت ها تاکنون داشته است؛گفت:«متاسفانه در دولت های گذشته در این زمینه ها برنامه خاصی وجود نداشته است.افزودن کلسیم و فلوراید به آب نوشیدنی شهرهای محروم و یا دادن آن به عنوان خوراک به بچه ها همراه با ویتامین ها به ویژه در هفت استان محروم کشور همچنین ارائه برنامه تغذیه در مدارس باعث خواهد شد حداقل بتوانیم نسل های آینده را از این ناامنی رهایی بخشیم.» سلامت اجتماعی سلامت نیوز › سلامت اجتماعی › آسیب های اجتماعی برچسبها