لذت نوشیدن دمنوشهای گیاهی و آرامش بعد از آن را شاید نتوان با هیچ نوشیدنی دیگری مقایسه کرد، بنابراین بد نیست در این روزهای سرد و گاه بارانی پاییزی خودتان و همسرتان را به یک فنجان نوشیدنی آرامبخشش مهمان کنید. دمنوش بهارنارنج؛ اشتهاآور دمنوش بهارنارنج اشتهاآور است، بنابراین نوشیدن آن برای افرادی که اشتها نداشته و لاغر هستند، مناسب است. نوشیدن دمنوش بهارنارنج نفخ را از بین میبرد. افرادی که دچار اضطراب و استرس هستند با نوشیدن چند جرعه از این نوشیدنی آرام میشوند. در صورت بروز دلپیچه بعد از خوردن میوه، نوشیدن یک فنجان از این نوشیدنی مشکل را برطرف میکند. طرز تهیه: - ابتدا دو لیوان آب را داخل قوری بریزید و بگذارید بجوشد. - یک قاشق غذاخوری شکوفه بهارنارنج داخل آب جوش بریزید. - زیر شعله را کم کنید تا به آرامی بجوشد و دم بکشد. - 10 دقیقه بعد آن را از روی شعله بردارید و هراه کمی نبات یا قند نوش جان کنید. دمنوش گل نسترن؛ سلامت قلب این گل حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است، بنابراین نوشیدن آن باعث جلوگیری از رسوب چربی در دیواره رگها، انعطافپذیر شدن دیواره آنها و در نتیجه حفظ سلامت قلب میشود. این ویتامین آنتی اکسیدانی قوی است، بنابراین نوشیدن دمنوش آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به سرطان میشود. طرز تهیه: - 10 عدد گل نسترن را داخل یک لیتر آب بریزید. - زیر شعله را روشن کنید و بگذارید آرام بجوشد. بعد از نیم ساعت دمنوش آماده است. دمنوش بابونه؛ دوست گوارش نخستین و مهمترین ویژگی این گیاه تاثیر آن در جلوگیری از ابتلابه یبوست است. بنابراین افرادی که مبتلا به یبوست هستند بهتر است به جای مصرف داروهای شیمیایی، از این نوشیدنی بنوشند. این گیاه تببر است و با نوشیدن آن تب به راحتی کنترل میشود. این گیاه آرامشبخش است. در طب سنتی برای رفع مشکل انگل کودکان از این گیاه کمک میگیرند. طرز تهیه: - یک قاشق سوپخوری بابونه را داخل دو لیوان آب سرد بریزید. - کمی نبات به این مجموعه اضافه کنید. - زیر شعله را روشن کنید و بگذارید آرام بجوشد. - یک ربع بعد دمنوش آماده است. دمنوش به؛ شادی بخش طبیعت برگ درخت به، گرم و معتدل است. به همین دلیل آن را برای برطرف کردن گرفتگی گلو و راههای تنفسی استفاده میکنند. علاوه بر اینکه این گیاه شادیبخش بوده و نوشیدن دمنوش آن آرامبخش و شادیآور است، مصرف دمنوش آن به حفظ سلامت قلب هم کمک میکند. طرز تهیه: - 10 تا 15 عدد از برگ این درخت را به مدت 20 دقیقه خیس کنید. - برگهای آن را بشویید و سپس داخل یک لیتر آب ریخته و در ظرف مسی آن را حرارت دهید. به محض این که جوش آمد زیر شعله را کم کنید تا بخار کند. - به آرامی ظرف را به هم بزنید تا عصاره برگها داخل آن وارد شود. - زمانی که یک سوم آب داخل ظرف بخار شد، چای آماده است. نکته: برای خوش طعم شدن این دمنوش میتوانید موقع جوشیدن آب به آن کمی هل یا چوب دارچین اضافه کنید.