طرزتهیه باقلا قاتق

شروع موضوع توسط Nazanin ‏30/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo368.jpg





    مواد لازم (براى 7 نفر )




    پاچ باقلاى سبز يا لوبيا چيتى يا لوبيا رشتى تازه 3 كيلويا پاچ باقلاى خشك (500 گرم)
    شويد خشك 4 قاشق غذاخورى يا شويد تر (يك دسته كوچك)
    تخم مرغ 3 عدد
    سير يك و نيم بته
    زردچوبه نصف قاشق چايخورى
    فلفل و نمك به اندازه كافى
    روغن يا كره 200 تا 250 گرم







    نکته:كره طعم خورش را لذيذتر مىكند




    طرز تهيه


    پاچ باقلاى سبز را از دو پوست درآورده تميز میشوئيم. سير را پوست كنده و پرهاى سير را ريز میكنيم, آنگاه باقلا و سير ريز شده و زردچوبه و شويد خشك(در صورتى كه شويد تر بكار رود آنرا ريز خرد مىكنيم) و كره را مخلوط نموده در قابلمه يا گمج(كه ظرف سفالى لعاب دار است و معمولا گيلانى ها از آن براى باقلا قاتق استفاده میكنند)





    ريخته و ظرف را روى حرارت ملايم گذاشته و باقلا را كمى سرخ مىكنيم, آنگاه آنقدر آب اضافه مىنمائيم تا روى باقلا را بگيرد و خورش آهسته بجوشد تا باقلا بپزد ولى بايد دقت نمود كه له نشود. بعد تخم مرغ را در آن شكسته و در ظرف را میگذاريم تا تخم مرغ بسته شود. نمك و فلفل زده برمی داريم. اين خورش با كته, ماهی شور و زيتون پرورده يا ماست و ترب سفيد صرف می شود.





    توضيح: در صورت استفاده ازپاچ باقلاى خشك آنرا حدود 10 تا 12ساعت در آب خیس میکنیم.