ترشی هفت بیجار ( ترشی فوری)

شروع موضوع توسط Nazanin ‏30/6/15 در انجمن مربا و ترشیجات

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo347.jpg







    مواد لازم:



    بادمجان 2 كیلو
    فلفل قلمی تند 3-2 عدد
    ادویه ترشی 1 قاشق غذاخوری
    فلفل دلمه ای( سبز، قرمز، زرد و نارنجی) نیم كیلو
    نعنا خشك 1 قاشق غذاخوری
    سیر 1 بوته
    گوجه فرنگی نارس 300 گرم(5-4عدد)
    آب غوره یا سركه یك كیلو
    نمك 1 قاشق غذاخوری
    سبزی معطر( خرد شده) 250 گرم( 1 لیوان)















    توجه: سبزی معطر شامل نعنا، شوید، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، جعفری می باشد.




    طرز تهیه:


    1- بادمجان خام را رنده یا ساطوری می كنیم. بعد آن را درون یك تنظیف ریخته فشار می دهیم و آبش را می گیریم.




    2- گوجه فرنگی ها را كه بهتر است نیم رس یا نارس باشند، به صورت نگینی خرد می كنیم. لازم به ذكر است كه گوجه فرنگی نارس باید به رنگ سبز، و گوجه فرنگی نیم رس به رنگ نارنجی باشد.




    3- سبزی های معطر را هم بسیار ریز می كنیم. هر چه قدر سبزی ریزتر شود، طعم و رنگ ترشی بهتر خواهد شد. اگر یك یا چند نوع از سبزی ها در دسترس نباشند اشكال ندارد، حتی می توان از خشك شده آن ها نیز استفاده كرد.




    4- سیر را رنده كرده و فلفل تند را خرد یا چرخ می كنیم. همچنین فلفل دلمه ای های رنگی را بسیار ریز خرد می كنیم.




    5- نعنا خشك، ادویه، نمك و سركه یا آبغوره را با هم مخلوط می كنیم.




    6- در ظرف مخصوص ترشی، بادمجان ساطوری شده ، گوجه فرنگی های خرد شده، سبزی های خرد شده، سیر، فلفل دلمه ای و فلفل تند را می ریزیم و مخلوط سركه، نعنا، ادویه و نمك را نیز به آن می افزاییم.






    نكاتی در مورد تهیه ترشی :
    (1) طعم این ترشی با آبغوره دلپذیرتر است، اما اگر آبغوره تازه و خوش طعم در دسترس نبود، می توان از سركه طبیعی هم استفاده كرد. مقدار سركه مورد استفاده از مقدار آبغوره كمتر است، چون طعم ترش سركه بیشتر از آبغوره می باشد. این ترشی نباید زیاد آبدار باشد.




    (2) مقدار نمك و آبغوره را بنا به ذائقه می توان كم یا زیاد كرد.




    (3) این ترشی در همان لحظه اتمام كار آماده مصرف است و نیازی به گذشت زمان ندارد. ( ترشی فوری)




    (4) آبغوره بسیار به اكسیژن هوا حساس است، لذا در صورتی كه درب ظرف آبغوره به طور كامل بسته نباشد طعم آن تغییر كرده و تلخ یا بی مزه می شود و كپك می زند، اما مقاومت سركه نسبت به شرایط محیط بیشتر بوده و نگه داری آن آسان تر است.