شش غذای فوق العاده برای ایام کریسمس و شکرگزاری

شروع موضوع توسط MoshaverFa ‏3/7/15 در انجمن خواص مواد غذایی

  1. MoshaverFa

    MoshaverFa Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    961
    تشکر شده:
    509
    امتیاز دستاورد:
    63
    2881edc853b82db4960db7414dd340ee.jpg
    بسیاری از غذاهایی که در ایام عید می خورید ،غذاهای شکم پر کن و حجیم هستند. در این ایام مى‌توانید منوی غذاهای خود را از غذاهای سنتی به غذاهای خاص و جدید تغییر دهید.

    غذاهایی که در ایام عید مى‌خورید بهتر است سالم تر و خوشمزه تر از غذاهای عادی باشند . در تعطیلات عید معمولا" افراد خانواده دور هم جمع مى‌شوند و فرصت مغتنمى‌فراهم مى‌شود که از کنار هم بودن و مصاحبت با یکدیگر لذت ببرید. پس سعی کنید غذاهایی که در این ایام تهیه مى‌کنید سالم، مغذی و متنوع باشند تا ضیافت خانوادگی اتان لذت بخش تر شود.

    غذاهای خاص :
    سینتیا ساس، سخنگوی "انجمن رژیم غذایی آمریکا" و نویسندۀ کتاب " برنامۀ غذایی شما مرا دیوانه مى‌کند" مى‌گوید: " آیا برایتان پیش آمده که بعد از خوردن غذاهایی که با گوشت بوقلمون درست مى‌شوند احساس خستگی کنید؟ به اون پرندۀ بیچاره بد و بیراه نگویید حقیقت این است که وجود آمینو اسید تریپتوفان در گوشت بوقلمون باعث احساس خستگی مى‌شود. در عین حال گوشت بوقلمون سرشار از پروتیین است _ که هوشیاری را تقویت مى‌کند _ و تا حد زیادی ضعف و خستگی ناشی از وجود آمینو اسید‌ها را از بین مى‌برد.
    ساس مى‌گوید : " مى‌دانید چرا دوست دارید روی مبل راحتی بیفتید و فوتبال تماشا کنید ؟ جواب خیلی ساده است : به علت پرخوری ! او توضیح مى‌دهد که در اثر پر خوری، بیشتر خون بدن شما به جای آنکه به سمت قلب و ریه‌ها بروند ، جذب دستگاه گوارش مى‌شوند تا به هضم کوه مواد غدایی که به این قسمت ریخته شده کمک کنند!!

    در ایام تعطیلات مى‌توانید منوی غذاهای خود را از غذاهای سنتی به غذاهای خاص و جدید تغییر دهید. بسیاری از غذاهایی که در ایام عید مى‌خورید، غذاهای شکم پر کن و حجیمى‌هستند. اگر تمرین کنید که حجم غذای خود را کنترل کنید، حتی از سر میزی که مملو از غذاهای رنگارنگ است، سبک و سالم بلند مى‌شوید.

    نوع غذا : بوقلمون

    59b6af47e9f1b758cec04feb29dd947c.jpg
    خواص غذایی: با خوردن این غذای منتخب در ایام تعطیل، مواد مغذی فراوانی به بدن شما خواهد رسید ؛ میزان کلسترول، چربی‌های اشباع شده و چربی‌های کلی بوقلمون کم است و حاوی حدود 50 درصد RDA فولیک اسید است که در محافظت از بدن در برابر مشکلات هنگام تولد، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی موثر است. ساس مى‌گوید، سینۀ بوقلمون بسیار مغذی است ؛ خواص غذایی سینۀ بوقلمون تقریبا" معادل مرغ بریانی است که معمولا" در منوی رستورانها وجود دارد.
    میزان انرژی : هر 3 اونس ( به اندازۀ یک دست ورق بازی)از این مادۀ غذایی تقریبا" 105 کالری انرژی دارد.
    مادۀ غذایی : زغال اخته

    910843acc1aa663797684d3c54ede587.jpg
    خواص غذایی : زغال اخته علاوه بر ظاهر خوشرنگ و اشتها برانگیز، برای بدن نیز مفید است. منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان‌های مفید مثل ویتامین‌های C و E است و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل سرطان، سکته و بیماری‌های قلبی را کاهش مى‌دهد. طبق تحقیقات بعمل آمده زغال اخته از عفونت‌های ادراری نیز جلوگیری مى‌کند.
    توصیه : زغال اخته کالری کمى‌دارد و به راحتی مى‌توان از آن خوراکی‌های خوشمزه ای تهیه کرد. زمان پخت آن بسیار کوتاه است ( حدود 5 دقیقه). زغال اختۀ تازه را در یک ماهیتابۀ کوچک بریزید و روی آن را با کمى‌آب میوه بپوشانید، کمى‌شکر به آن اضافه کنید و روی شعله بگذارید بجوشد تا وقتی که زغال اخته‌ها با صدا بترکند. سپس شعله را کم کنید و اجازه بدهید چند دقیقه ملایم بجوشد.
    میزان انرژی : ¼ فنجان ( به اندازۀ یک توپ گلف) کنسرو زغال اخته( که در بسته‌های حاوی شربت غله ای فروکتوز ارائه مى‌شود) معادل 110 کالری و ¼ فنجان زغال اختۀ تازه معادل 11 کالری انرژی دارد.

    مادۀ غذایی : کدو حلوایی

    964ed0b81246dfb6cd6d7dce26c170fb.jpg
    خواص غذایی : کدو حلوایی را بهتر است کدوی غنی شده بنامید. این مادۀ غذایی زمستانی علاوه برآنکه حاوی مقدار زیادی فیبر است، سرشار از بتا- کاروتن نیز هست ( بتا کاروتن برای چشم بسیار مفید است و از بدن در مقابل برخی از انواع سرطان‌ها و بیماریatherosclerosis محافظت مى‌کند. ویتامین C و پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین مى‌کند (در شرایطی که شخص فشار خون بالایی دارد، پتاسیم تاثیرات منفی سدیم را خنثی مى‌کند)
    توصیه : ساس مى‌گوید، شیر جوشیده ای که رویۀ آن گرفته شده است را با کدو حلوایی مخلوط کنید تا کالری و چربی موجود در کدو حلوایی تعدیل شود. سپس کمى‌شکر و ادویه ( شامل جوز، دارچین و پودر میخک) به آن اضافه کنید. این غذای فوق العاده خوشمزه و مغذی روی میز غذای شما خواهد درخشید.
    میزان انرژی : ½ فنجان کدو حلوایی کنسرو شده ( نیمى‌از محتوای کنسرو استاندارد که حاوی ماست نیز هست) معادل 40 کالری انرژی دارد ( تفاوت میزان انرژی کنسرو کدو حلوایی با کدو حلوایی تازه 15 کالری است).

    مادۀ غذایی : رول‌های گندم سبوس دار

    256389f8dc4ccd61b031c94723089967.jpg
    خواص غذایی : بطور کلی میزان فیبر نان‌های تهیه شده از گندم سبوس دار، نسبت به نان سفید و نان‌های تهیه شده از آرد گندم بسیار بیشتر است. فیبر مى‌تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و برخی از انواع سرطانها را کاهش دهد و به حرکات منظم روده کمک کند.
    توصیه : در تهیۀ اکثر غذاهای آماده، %100 از گندم کامل استفاده نمى‌شود ( شاید بهتر است گفته شود در اکثر مواد غذایی آماده، از مخلوط گندم کامل و آرد گندم استفاده مى‌شود). سام پیشنهاد میکند که برای آنکه رول‌های شما طعم بهتری پیدا کنند و از خواص گندم کامل نیز برخوردار باشد مى‌توانید کمى‌جوی دوسر، دانه‌های مختلف ( مثل دانه‌های کدو حلوایی یا گل آفتاب گردان) ، یا میوه‌های مغز دار( مثل فندق، گردو ،...) روی رول‌ها بپاشید.
    میزان انرژی : یک رول کوچک حاوی 110 کالری انرژی است.

    مادۀ غذایی : نخود فرنگی

    bbd6e736d59cafe40f2467e91d931c74.jpg
    خواص غذایی : این دانۀ گیاهی سبز منبع غنی فیبر ( اعم از حلال و غیر حلال ) است. ساس نخود فرنگی تازه یا فریز شده را به کنسرو نخود فرنگی ترجیح مى‌دهد. او مى‌گوید شناور بودن نخود فرنگی‌ها در مایع کنسرو میزان فیبر این مادۀ غذایی را کاهش مى‌دهد و مواد مغذی آن در آب نفوذ مى‌کنند و این آب به هنگام مصرف دور ریخته مى‌شود. علاوه بر این کنسرو نخودفرنگی حاوی مقدار زیادی سدیم خواهد شد.
    توصیه : ساس مى‌گوید، نخود فرنگی را بهتر است با چیزی غیر از نمک طعم دار کنید. برای این کار مى‌توانید روی آن فلفل و میوه‌های مغزدار مثل مغز بادام یا بلادور بریزید.
    میزان انرژی : ½ فنجان نخودفرنگی پخته شده یا منجمد شده ، 30 کالری انرژی دارد.

    مادۀ غذایی : سیب زمینی شیرین

    b72410d04f7a3b0d5323bc87e9569926.jpg
    خواص غذایی : سیب زمینی شیرین منبع بسیار خوبی از بتا – کاروتن ، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر است.
    توصیه : اجازه بدهید سیب زمینی شیرین از شیرینی طبیعی خودش طعم بگیرد. این شیرینی کافی است و نیازی به افزودن شکر قهوه ای یا کره نیست. ساس پیشنهاد مى‌کند برای آنکه بتوانید آن را به شکل‌های مختلف استفاده کنید مى‌توانید مثل سیب زمینی معمولی آن را با آب بپزید.