خواص میوه ازگیل

شروع موضوع توسط Nazanin ‏3/7/15 در انجمن خواص مواد غذایی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    e1d25321948db27cae1879f265311b4c.jpg





    میوه مؤثر در تقویت خون بدن ،ازگیل، میوه درختی است كه در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.گل های درخت ازگیل، سفید و میوه‌آن شبیه زالزالك است، با این تفاوت كه میوه ازگیل درشت تر و قهوه ای رنگ و طعمش شیرین و كمی گس است. هسته آن را می كارند و درخت ازگیل را به درخت گلابی نیز پیوند می زنند.


    قسمت های مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است. اسم فارسی ازگیل «اردف» و «گیل»بوده است.




    میوه مؤثر در تقویت خون بدن
    ازگیل، میوه درختی است كه در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.گل های درخت ازگیل، سفید و میوه‌آن شبیه زالزالك است، با این تفاوت كه میوه ازگیل درشت تر و قهوه ای رنگ و طعمش شیرین و كمی گس است. هسته آن را می كارند و درخت ازگیل را به درخت گلابی نیز پیوند می زنند. قسمت های مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است. اسم فارسی ازگیل «اردف» و «گیل»بوده است.





    خواص ازگیل :
    ازگیل سرشار از ویتامین های «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریك است.



    ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات كربن است كه مولی انرژی است .



    ازگیل دارای ماده ای به نام تانن است كه بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ است.



    ازگیل در تقویت خون بدن مؤثراست.



    ویتامین «ب» ازگیل، اعصاب را تقویت می كند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.



    ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه لذیذ، مطبوع و تقویت كننده مصرف می كنند و از آن شربت و كنسرو ازگیل تهیه می كنند.



    مصرف ازگیل خام یا كنسرو ازگیل در معالجه اسهال ساده اثر قطعی دارد.



    خورن ازگیل خام و خصوصاً نارس آن كه تانن بیشتری دارد در معالجه خونریزی های داخلی مانند:بواسیر، خونریزی رحمی و غیره اثر شفا بخش دارد.



    ازگیل در معلجه ورم روده به كار می رود، به این منظور باید 230 گرم ازگیل رسیده را پس از جدا كردن پوست و دانه، در كمی شیر حل نموده و مصرف نمود.



    در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.



    ازگیل قبض كننده روده ها است. ازگیل كار روده ها را تنظیم می كند. ازگیل ادرار آوراست.



    ازگیل دارای اسید مالیك، تانن، اسید سیتریك و اسید تاتاریك است و از نظر غذایی شبیه «به»است.



    ازگیل میوه ای بسیار مقوی است زیرا قدرت اُسمزی خون را بالا می برد.



    ازگیل به علت داشتن املاح سیتریك، رمالیكو تاتاریك، ترشی خون را از بین می برد.



    ازگیل مواد معدی را مرتب می كند و برای اسهال بسیار مفید است.



    میوه تازه و رسیده ازگیل یا كنسرو آن برای درمان اختلاق قاعدگی خانم ها كاملاً مفید است.



    جوشانیده نیم گرم برگ ازگیل، سالك را درمان می كند.



    جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا،‌پوست های ظریف را تقویت میكند و برفك را معالجه می نماید.



    غرغره كردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان و گلو را درمان می كند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه می نماید