از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگي به دست ميآيد كه خواص غذايي و درماني دارد. اسيدهاي چرب تشكيل دهنده اين روغن به ترتيب عبارتند از: اسيد اولئيك (اسيد چرب امگا9)، اسيد لينولئيك (اسيد چرب امگا 6)، اسيد پالميتيك، اسيد استثاريك و اسيدلينولنيك (اسيد چرب امگا3). اسيدهاي چرب امگا 3 باعث كاهش خطر بروز حملههاي قلبي ميشوند و به همراه اسيدهاي چرب امگا 6 سيستم ايمني را تقويت كرده و ايكوزانوييدها را توليد ميكنند. ايكوزانوييدها تركيبات شبه هورموني هستند كه در تجمع پلاكتهاي خون، انقباض عروقي، واكنشهاي آلرژيك و ايمني و حالات التهابي نقش دارند. آفلانوكسين: پسته آفتهاي متعددي دارد كه مهمترين آنها آلوده شدن به «كپك آسپرژيلوس» است كه سم خطرناكي به نام «آفلاتوكسين» توليد ميكند و اين سم سرطانزا است. در برخي شرايط، قبل از رسيدن پسته، پوست نرم روي آن همراه با پوست استخواني و سخت باز ميشود. اين گونه پستهها زرد خندان ناميده ميشوند. اين شكاف محل مناسبي براي رشد قارچها و حشرات حامل آنها را فراهم ميكند. آلودگي پسته به كپكهاي سم زا و توليد آفلاتوكسين از عوامل مهم تهديدكننده صادرات پسته است. خواص پوست سبز پسته: پوست سبز پسته تازه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است و داراي خواص زير ميباشد: 1- براي رنگرزي بكار ميرود. 2- بهترين دارو براي رفع بوي بد دهان است. 3- جويدن آن باعث التيام زخمهاي داخل دهان ميشود. 4- براي استحكام لثه آن را روي لثه بماليد و يا بجويد. 5- دم كرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگي و استفراغ را از بين ميبرد. مواد مغذي پسته: مغز پسته حاوي مقاديري ويتامين A، آهن، اسيدهاي چرب غيراشباع، ويتامين E، ويتامين B6، B2، B1، پتاسيم، پروتئين، روي، سلنيوم، فسفر، فولات، فيتواسترول، كلسيم، مس و فيبر است. اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در پسته سبب كاهش كلسترول بد (LDL) و كاهش ابتلا به امراض قلبي ميشود. مطالعات نشان داده افرادي كه به طور منظم (هفتهاي يكبار) از خشكبار استفاده كردهاند، 25 درصد كمتر از ساير افراد به بيماريهاي قلبي مبتلا ميشوند. ويتامين E پسته سبب حفظ سلامت و ترميم بافتها شده و به عنوان يك ماده آنتياكسيدان مانع از بروز سرطان و بيماريهاي قلبي ميشود. ويتامين B1 وظيفه كمك به توليد انرژي از كربوهيدراتها را در سلولهاي بدن به عهده دارد. ويتامين B6 به توليد پروتئين و تركيبات شيميايي مهم بدن نظير انسولين، هموگلوبين و آنتيباديها كمك ميكند. آهن يكي از اجزاي تشكيل دهندۀ هموگلوبين موجود در گلبولهاي قرمز خون است. هموگلوبين باعث انتقال اكسيژن به سلولها ميشود. لذا آهن نقش مهمي در اكسيژن رساني به سلولها دارد.