هندوانه‏ زرد يا هندوانه آناناسي

شروع موضوع توسط Nazanin ‏3/7/15 در انجمن خواص مواد غذایی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    cd9a56093e8e2d822db9cfabbbcf3e1f.jpg






    بيش از پنجاه نوع هندوانه وجود دارد که "هندوانه‏ ي زرد" يکي از آن ها است. اين هندوانه در ايران بيشتر به نام "هندوانه آناناسي" معروف است.


    هندوانه‏ زرد در تمام فصول سال يافت مي ‏شود، اما در تابستان به نقطه‏‏ ي اوج خود مي‏ رسد.


    در هندوانه ‏هاي معمولي رنگدانه اي به نام "ليکوپن" وجود دارد که باعث ايجاد رنگ قرمز در آنها مي شود و خاصيت آنتي اکسيداني دارد، ولي هندوانه ي آناناسي، فاقد اين رنگدانه است و به همين دليل زرد رنگ مي باشد. ليکوپن مسئول ايجاد رنگ قرمز در گوجه ‏فرنگي و گريپ ‏فروت نيز مي‏ باشد.


    به گفته ‏ي محققان، ليکوپن هندوانه ‏ي زرد در اثر تغييرات ژنتيکي مختلف در طي زمان، از بين رفته است.


    نکته‏ ي قابل توجه اين هندوانه غيرمعمول، رنگ زرد روشن متمايل به نور آفتاب آن مي ‏باشد. از ديگر مشخصات متمايز آن بافت نرم آن مي ‏باشد که مزه‏اي شيرين و نيرو بخش دارد. گاهي اوقات هم دانه‏هاي سياه در لا به لاي بافت گوشتي آبدار اين ميوه ديده مي‏ شوند.


    هندوانه‏ هاي زرد چه بيضي شکل و چه گرد، انواع جالب و قابل توجهي هستند که مزه آنها کمي با مزه‏ ي هندوانه ‏ي معمول قرمز رنگي که ما مي ‏خوريم، متفاوت است. اما پوست آن ها شبيه همان هندوانه هاي قرمز رنگ است.




    فوايد تغذيه ‏اي


    مصرف 5 واحد ميوه و سبزي به صورت روزانه احتمال ابتلا به سرطان را کاهش مي ‏‏دهد.


    يک تحقيق که اخيرا به چاپ رسيده است بيان مي ‏دارد که مصرف روزانه 9 تا 10 واحد ميوه و سبزي، همراه با 3 واحد لبنيات کم چرب، در پايين آوردن فشار خون بالا بسيار موثر است. پتاسيم بيشترين نقش را در کاهش فشار خون دارد. اين ميوه نيز سرشار از پتاسيم است.





    1654aa2ca73e656fc55287481933191a.jpg






    هندوانه ‏ي زرد منبع خوبي از سيترولين:


    هندوانه‏ ها مخصوصاً هندوانه زرد سيترولين زيادي دارند. سيترولين يک اسيد آمينه غيرضروري مي‏ باشد که در سيستم اکسيد نيتريک بدن شرکت مي ‏کند. به اين ترتيب که وقتي سيترولين با آنزيم ‏هاي بدن وارد واکنش شد، به آرژنين تبديل مي ‏شود. آرژنين اسيد آمينه ‏اي است که براي سلامت قلب و عروق و سيستم ايمني بدن سودمند است. آرژنين توليد اکسيد نيتريک را در بدن تشديد مي ‏کند که باعث شل شدن ديواره‏ ي عروق مي ‏شود.


    در واقع همان اثري را که داروي وياگرا بر روي مردان دارد، تا حدودي اين هندوانه نيز دارا مي‏ باشد.


    علاوه بر اثر مثبت اين ماده بر روي سلامت جنسي مردان، اکسيد نيتريک همچنين به درمان آنژين صدري، فشار خون بالا و ساير مشکلات قلبي- عروقي کمک مي ‏کند.


    البته لازم است متذکر شوم براي اينکه هندوانه‏ ي زرد بتواند مشکلات جنسي مردان را حل کند بايد به ميزان 6 ليوان در روز مصرف شود که کمي دشوار است، زيرا همان طور که مي دانيم، هندوانه بسيار ادرار آور مي ‏باشد.






    هندوانه زرد و سلامتي چشم:


    وجود ويتامين A و ويتامين C در هندوانه براي سلامتي چشم مفيد است. هندوانه‏ ي زرد يک منبع غني از لوتئين مي ‏باشد.


    لوتئين براي پيشگيري از بيماري دژنراسيون ماکولار چشمي وابسته به سن(AMD) لازم است. اين بيماري يك بيمارى مزمن و پيشرونده است كه در افراد مسن ديده مى شود و شايع ترين علت كورى در جهان است. در اين بيمارى، لكه زرد يا ماكولا كه قسمت حساس به نور در شبكيه چشم بوده و مسئول ديد مستقيم و كارهايى نظير خواندن، نوشتن و رانندگى است، تخريب مى شود. اين بيمارى درمان قطعى ندارد، ولى با ايجاد تغييرات در رژيم غذايى و مصرف برخى از داروها مى توان از بروز آن جلوگيرى كرد يا آن را به تعويق انداخت.


    پس به خاطر داشته باشيد که هندوانه ‏ي قرمز(ليکوپن) براي پيشگيري از سرطان و هندوانه ‏ي زرد(لوتئين) براي سلامتي چشم هاي شما سودمند است.





    راه هايي براي مصرف اين هندوانه:


    اولين نکته اي که بايد بدانيد اين است که براي احساس بهتر طعم هندوانه ‏ي زرد بهتر است آن را به صورت خنک و سرد سرو نماييد.





    دسر:


    هندوانه ي زرد، خربزه و طالبي را در يک شربت شيرين يا آب پرتقال فرو کنيد و سپس آن ها را فريز نماييد. اين دسر خوش ‏طعم را مي ‏توانيد در مهماني هاي تان استفاده نماييد. براي اينکه اين دسر زيباتر به نظر آيد، مي ‏توانيد آن را با هندوانه ‏هاي قرمز نيز تزئين نماييد.






    آبميوه:


    مقداري هندوانه زرد را با مقداري خربزه و طالبي در مخلوط کن مخلوط نماييد.


    اين آبميوه ي مخلوط، بسيار مقوي و خوشمزه است.






    ترشي:


    پوست اين هندوانه براي ترشي انداختن مناسب است، زيرا موجب افزايش اشتها مي ‏شود.







    نگهداري:


    براي نگهداري هندوانه ‏ي بريده شده، روي قسمت بريده شده ي آن سلفون کشيده و در يخچال بگذاريد. براي اين که از طعم و شيريني و طراوت هندوانه ي بريده شده لذت ببريد، آن را بيشتر از يک هفته در يخچال نگه نداريد.


    هندوانه فريز شده را هم خيلي نمي توان نگهداري کرد (کمتر از يک ماه).


    در نهايت بايد بدانيد که رنگ زرد، يک رنگ طبيعي براي هندوانه است، همان ‏گونه که رنگ سفيد و نارنجي هم طبيعي هستند.