بايد‌ها و نبايد‌هاي انجماد مواد غذايي

شروع موضوع توسط Nazanin ‏3/7/15 در انجمن خانه داری

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    948e6750cd598f351701ad3b17259c12.jpg







    هيچ چيز جاي خوراكي‌هاي تر و تازه را نمي‌گيرد، اما زندگي مدرن امروزي مدت‌هاست آدم‌هاي گرفتاري را كه هميشه وقت كم مي‌آورند مجبور به استفاده از خوراكي‌هاي منجمد كرده است. خيلي وقت است كه مواد غذايي منجمد كه توليد كارخانه‌ها هستند جاي خودشان را در سبد خريد مردم باز كرده‌اند، ولي هنوز هم كساني هستند كه ترجيح مي‌دهند خودشان خوراكي‌هاي تازه را بخرند و مطابق ميلشان آنها را منجمد كنند، اما اين گروه از مردم بهتر است بدانند رسالت مهم آنها براي منجمد كردن مواد غذايي نه فقط حفظ طولاني‌مدت خوراكي‌ها كه تلاش براي مقابله با ميكروب‌هايي است كه اگر مواد بخوبي منجمد نشوند آنها را خالي از ارزش غذايي مي‌كنند.



    بهترين وسيله براي قرار دادن مواد خوراكي در فريزر، كيسه‌هاي نايلوني مخصوص يا ظروف پلاستيكي دردار هستند؛ البته با اين شرط كه كيسه‌ها سوراخ يا پاره نباشند و قبل از قرار دادنشان درون فريزر هواي داخل آن خالي شده باشد. اگر قصد داريد سبزي‌هاي مورد نظرتان را فريزري كنيد حتما آنها را بپزيد، اما يادتان باشد اجازه دهيد اول آنها سرد شوند و بعد اقدام به انجمادشان كنيد؛ چون اين كار روند فساد آن را متوقف مي‌كند.



    بهترين درجه براي منجمد كردن مواد غذايي نيز 15ـ درجه سانتي‌گراد است، به طوري كه درجه حرارت فريزر هيچ گاه نبايد بيشتر از اين عدد (يعني گرم‌تر) باشد. حالا اگر قصد داريد با مواد فريزري شده غذا بپزيد يادتان باشد كه در اين كار عجله نكنيد و گوشت قرمز يا ماهي را هرگز درون آب قرار ندهيد چون اين كار باعث جذب آب به درون بافت‌ها مي‌شود و طعم اين مواد خوراكي را عوض مي‌كند. پس بهترين كار اين است كه درباره پخت غذا سريع‌تر تصميم بگيريد و چند ساعت قبل مواد منجمد را درون يخچال قرار دهيد تا يخ آن كم‌كم باز شود.



    به اين نكته نيز توجه داشته باشيد، اگرچه انجماد مواد غذايي مي‌تواند از فساد آنها جلوگيري كند، اما نگهداري مواد درون فريزر نيز سقف زماني مشخصي دارد كه از 3 تا 6 ماه بسته به نوع مواد متغير است. پس اگر ديديد رنگ گوشت قرمز درون فريزر مايل به خاكستري شده است يا سبزي‌ها تيره شده‌اند بدانيد كه ديگر قابليت مصرف ندارند. به اين نكته نيز توجه داشته باشيد كه هر نوع ماده غذايي را نمي‌توان فريزري كرد؛ چون طعم و مزه‌اش را از دست مي‌دهد مثل انواع خامه، شير، ژله، سس مايونز، تخم‌مرغ پخته يا بسياري از ميوه‌ها.



    يكي از مشخصات زنان خانه‌دار هنگام استفاده از مواد داخل فريزر به هم ريختگي مواد و نبود نظم درون محفظه فريزر است؛ به طوري كه در اين شلوغي بسياري از مواد دور از دسترس مي‌مانند و حتي تشخيص اين كه چه چيزي درون بسته است مشكل مي‌شود، اما شما مي‌توانيد با اتيكت زدن روي هر بسته و مشخص كردن نوع ماده غذايي و تاريخ قرار دادن آن در فريزر از اين سردرگمي جلوگيري كنيد، اما نكته مهمي كه نبايد فراموش شود اين است كه هرگز مواد غذايي تازه را روي مواد غذايي كه قبلاً منجمد شده‌اند، قرار ندهيد و هرگز بطري‌هاي شيشه‌اي را داخل فريزر قرار ندهيد زيرا پس از انجماد خواهند تركيد.



    اگر فضاي داخلي فريزرتان به شما اجازه مي‌دهد مي‌توانيد هر يك از گروه‌هاي مواد غذايي را نيز داخل كشو يا سبدهايي كه معمولا با قرار گرفتن عكس مواد غذايي مربوطه روي آنها مشخص شده، قرار دهيد.


    يادتان باشد اگر مي‌خواهيد كالباس يا سوسيسي كه قبلا برش خورده را منجمد كنيد حتما قسمت برش خورده را با نايلون فريزر بخوبي بپوشانيد و سپس درون فريزر قرار دهيد. توجه به اين نكته نيز براي حفظ كيفيت مواد غذايي موثر است؛ نكته‌اي كه به ما گوشزد مي‌كند هرگز مواد غذايي منجمد را پس از خارج شدن آنها از حالت انجماد، دوباره داخل فريزر قرار ندهيد.