این نوع حلوا از جمله حلواهای سنتی مناطق سردسیری شمالی کشور و در واقع منطقه َآذربایجان است و به دلیل وجود زنجبیل در مواد آن، بسیار مقوی و گرم است، در نتیجه مصرف آن در ایام ماه رمضان توصیه میشود زیرا نه تنها باعث افزایش قند خون شده بلکه تقویتکننده معده و ضدنفخ است. به عبارت دیگر زنجبیل برای سیستم گوارشی بدن بسیار مفید شناخته شده است. لازم به ذکر است، در این حلوا برخلاف حلواهای رایج، به جای زعفران، از زنجبیل استفاده میشود. مواد لازم برای 6 نفر: روغن جامد 50 گرم کره 100 گرم آرد گندم 2 پیمانه پودر قند 2 پیمانه پودر زنجبیل یک قاشق غذاخوری سرپر طرز تهیه: ابتدا روغن و کره را در قابلمهای که بهتر است تفلون و نچسب باشد بریزید و روی شعله ملایم اجاقگاز قرار دهید تا روغن و کره آب شود. سپس آرد را کمکم به مخلوط روغن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا خوب سرخ شود. نکته: برای اطمینان از کافیبودن میزان سرخشدن آرد، چند قاشق آب داخل یک نعلبکی بریزید و به وسیله قاشق مرباخوری کمی از خمیر آرد سرخشده را در داخل آب قرار دهید. اگر به محض قرارگرفتن خمیر در آب حبابهایی از کنار آن خارج شد و صداهایی به گوش رسید، این نشانه کافیبودن میزان سرخشدن آرد است. بعد از سرخشدن آرد، ظرف را از روی شعله اجاقگاز برداشته و در کناری قرار دهید. حالا پودر قند را به آن اضافه کرده و با قاشق خوب هم بزنید تا خمیر آردی شیرین شود. در پایان زنجبیل را هم اضافه کنید و دوباره مواد را با هم خوب مخلوط کنید. پس از اینکه آرد، روغن، خاکقند و زنجبیل بهطور کامل با هم مخلوط شدند و خمیر حلوا به صورت یکدست آماده شد، آن را داخل بشقاب گرد بزرگی ریخته و سطح آن را با ضربات قاشق صاف کنید تا قطری یکسان در همهجا پیدا کند، در ضمن به این ترتیب مواد خمیر، کاملا به هم چسبیده و فشرده میشود (این کار را با دست نیز میتوانید انجام دهید). سپس بشقاب حلوا را کناری بگذارید تا سرد شود. پس از سردشدن آن را توسط چاقوی بزرگی به مربعها یا مستطیلهای تقریبا هماندازه بریده و هریک از برشها را به صورت جداگانه سرو کنید. البته برای تزئین روی این حلوا، از مخلوط هل و خاکقند استفاده میشود. سپس مقداری از خاکقند و 3 عدد هل کوبیدهشده را با هم مخلوط کرده و در پایان روی حلوا بریزید.