رشته خوشکار، شیرینی گیلانی مخصوص افطار

شروع موضوع توسط Nazanin ‏4/7/15 در انجمن شیرینی پزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    be775abfeb2499296e541f5b19df8432.jpg





    سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )



    رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای می‌خورند. چرب و خیلی شیرین است. مغازه‌هایی که رشته خوشکار می‌فروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ می‌کنند و داغ و برشته تحویلتان می‌دهند.






    مواد لازم :





    آب 4 پیمانه
    مغز گردو چرخ شده 100 گرم
    مغز هل ساییده شده به میزان لازم
    آرد برنج 2 پیمانه پلو پز
    روغن مایع برای سرخ کردن
    دارچین یک قاشق مرباخوری
    شکر 1/5 پیمانه




    مواد لازم برای شربت :



    آب 1/5 لیوان
    دارچین یک قاشق مرباخوری
    شکر به میزان لازم


    طرز تهیه شربت :



    آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید.

    از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.





    طرز تهیه خوشکار :



    مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.





    طرز تهیه:



    ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آن را خیس می‌کنیم .

    بعد آن را روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.

    سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )

    آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم.

    سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم.

    مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).



    b4f03134774d91deccd49b2cc151246f.jpg



    یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم .

    انگشتان را روی تک‌تک سوراخ‌های شانه می‌گذاریم و آن را روی سینی قرار می‌دهیم و یکباره انگشتان را بر می‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می‌کنیم.



    7824eb012985aa7448095f10f8caa1a1.jpg



    بعد از چند ثانیه آن را برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم.

    بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم .

    از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کناردست‌ اطراف آن را می‌چسبانیم.



    3ebf7cc94ca2f54e091fe69489dca045.jpg



    تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم.



    d1ffe5b3ea49f4bc6d28af687815d275.jpg



    سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم .

    سپس در شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم.